student
Sidan uppdaterad 2013-06-18

Stipendier

Sedlar och mynt

Här hittar du stipendier med begränsad och löpande ansökningstid för dig som är student vid Jönköping University.

Som student har du tillgång till Global Grants databas för stipendier och anslag. Du når den via skolans nätverk gratis. Ett bra sätt att finansiera en del eller hela sin studietid.

 • Astrid Janzon Stipendium

  Astrid Janzonstiftelsen utlyser stipendium som hösten 2021 motsvarar totalt 150.000 sek fördelat på två stipendier à 75 000 sek var. Kriterium för att kunna söka stipendiet är att vara forskarstuderande med koppling till Röda Korsets Högskola, Linköpings Universitet eller Jönköping University. Vidare skall forskningen bedrivas inom huvudområdet omvårdnad.
  Läs mer
 • Likvidum ekonomistpendium

  Likvidum är en aktör på den svenska finansmarknaden. Sök vårt stipendium i ekonomi - Vinn 5 000 kronor.
  Läs mer
 • Jämställdhetsmyndighetens uppsatstävling

  Som student vid högskola och universitet kan du delta i en
  uppsatstävling som Jämställdhetsmyndigheten samt
  myndighetens vetenskapliga råd inbjuder till. Uppsatsen ska
  bidra med kunskap av relevans för jämställdhetspolitiken. De
  bästa uppsatserna får dela på 25 000 kronor.

  Läs mer
 • Ung Svensk Form 2022

  I tider som dessa ser vi kreativiteten flöda. Skolor, branscher, hela kulturvärlden – de flesta har behövt ställa om i stället för att ställa in sedan pandemin slog till förra året. Kanske har du som designer och kreatör också fått ställa om? Det är din kreativitet som Ung Svensk Form 2022 vill visa för världen!
  Läs mer
 • Kredity Stipendium för ekonomi

  Studerar du ekonomi, statsvetenskap, juridik eller internationella relationer och ska skriva en uppsats under vårterminen? I sådana fall kan du ansöka om Kredity Stipendium på 5000 kr .
  Läs mer
 • Smålands Gille Stipendium

  Smålands Gille i Stockholm är en sammanslutning för smålänningar och ölänningar i Stockholm. Gillets syfte är att samla medlemmarna till olika aktiviteter för att skapa samhörighet och trevnad. En viktig del av verksamheten är att stärka kontakterna med hembygden. Två stipendier värda 30000 kr styck finns nu att söka.
  Läs mer
 • Civilsamhällets uppsatsstipendium 2021

  Har du skrivit en uppsats om civilsamhället? Bidrar din uppsats till ny kunskap om det civila samhällets
  betydelse, roller och ansvar i samhällsutvecklingen? Då har du chansen till ett stipendium om 10 000
  kronor! Stipendiet avser uppsatser som skrivits hösten 2020 och våren 2021 och delas ut av Ideell Arena.

  Läs mer
 • Ekonomifokus stipendium inom fastighet och ekonomi

  Hojjo Sverige AB är företaget bakom ekonomi- och fastighetssajten Ekonomifokus.se. Du som studerar på universitet eller högskola i Sverige kan nu ansöka om våra stipendier inom ekonomi och fastighet. Du som studerar utomlands är också varmt välkommen att ansöka.
  Läs mer
 • Compricers Ekonomistipendium

  Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi brinner för att göra svenska hushåll lite rikare och att sprida kunskap om privatekonomi. Nu vill vi belöna dig som bidragit till att öka kunskapen inom vår bransch. Compricers Ekonomistipendium delas varje år ut till den bästa uppsatsen inom privatekonomi. Stipendiet är värt 20 000 kronor.
  Läs mer
 • Hyresgästföreningens uppsatsstipendium 2021

  Hyresgästföreningen utlyser under 2021 ett stipendium på högst 25 000 kronor för en kandidat- eller masteruppsats på temat bostadspolitik och hyresmarknaden. Arbetet ska vara skrivet eller publicerat under perioden 1 januari 2021 till 31 juli 2021
  Läs mer
 • Morebanker Stipendium

  Morebanker hjälper människor att hitta sina bästa lån genom att göra lånemarknaden mer transparant.
  Vi tror att studier är med och skapar en ekonomisk trygghet i framtiden, men vi vet också att det kostar mycket att starta sina studier både i Sverige och utomlands.
  Därför vill vi bidra genom att hjälpa unga svenska ekonomistuderande att finansiera studiematerial vid studiestart och delar därför ut 5.000 SEK inför början på årets terminer.

  Läs mer

Löpande ansökningstid

Stiftelsen Fonden för exportutveckling

Ska du jobba med ett projekt som främjar svensk export?

Då är du välkommen att söka våra stipendier. Fonden för Exportutveckling utlyser två gånger per år, under våren (deadline 15 mars) och hösten (deadline 1 oktober), i samarbete med ICC och Ehrenfr. och Lola Owesens Stipendiefond, ett antal stipendier för projekt som syftar till att utveckla och stärka svensk export. Även du som är praktikant vid svenska handelskammare i utlandet, konsulat eller Business Sweden-kontor kan ansöka för ett specifikt projekt som du ska genomföra under praktiktiden. Det du ska tänka på när du söker stipendiemedel är att du kan argumentera för ett tydligt exportsyfte.

Du kan även söka stipendium om du arbetar vid ett startup-företag, förutsatt att resultatet från "exportprojektet" kan bli offentligt.

Inbjudan att söka våra stipendier skickas ut brett under vår och höst, bland annat till universitet/högskolor i Sverige samt till handelskammare i utlandet.

Fondens kriterier

Stipendieansökan skall innehålla:

 • En noggrann beskrivning av projektet med syfte, förväntat resultat, budget och tidsplan
 • Dokumentation av den/de sökandes kvalifikationer för att kunna genomföra projektet/arbetet (gärna med kort skriftlig kommentar från handledare, institutionsledning eller motsvarande)

Se intresseanmälan för stipendium här

Avfall Sverige

Stipendierna delas ut till de mest förtjänstfulla uppsatserna eller examensarbetena på grundnivå och som läggs fram och godkänns under innevarande kalenderår. Ansökan senast vid utgången av samma kalenderår som uppsatsen/examensarbetet godkänns.


Mystep Stipendium

För att bidra ännu mer har vi lanserat ett stipendium som du som student kan ansöka om. Mysteps stipendium är värt 5 000 kr och delas ut 2 gånger per år till dig som studerar ekonomi och skriver en C- eller D-uppsats.

Sista ansökningsdag är normalt sista april och september årligen.

Läs mer om Mystep Stipendiet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Cookie inställningar