student
INFORMATIONTILL ANTAGNAVÅREN 2024

Fristående kurs, start vt 2024

person

Kursstartslista

Kursstartslistan (Excel Excel, 19.4 kB, öppnas i nytt fönster. / PDF Pdf, 121.9 kB, öppnas i nytt fönster.) Pdf, 121.9 kB, öppnas i nytt fönster. ger dig information om när kursen startar och har upprop/introduktion.

OBS! För att säkerställa att vi har rätt informationsuppgifter till dig, logga in på studentladok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och uppdatera/godkänn din mailadress för att kunna få rätt information inför kursstart. Du loggar in med samma inloggningsuppgifter som till antagning.se.

schedule

Schema, kursplaner och litteratur

Schema för campusbaseradekurser som ges i Jönköping

Du kan med din kurskod som du hittar i kursstartslistan ovan söka schema för campusbaserade kurser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Skriv in din kurskod. Välj termin vt 2024. Välj veckonummer när din kurs startar. (Schemat är synligt senast ca fyra veckor före kursstart.)

Schema för distanskurser och nätbaserade kurser
Schemat för dessa kurser hittar du i lärplattformen Canvas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som du kommer åt efter du registrerat dig. (Registrering kan göras 1-2 veckor före kursstart).

Kursplaner

Se mer information: Kursplaner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Litteratur

Du hittar aktuell litteratur för en kurs genom att klicka på en kursplan och vidare på "Kursplan HTML PDF".

computer

Zoom - för digitala möten

Zoom är ett verktyg som används i många kurser för grupparbeten, handledning, videomöten och föreläsningar. Zoom-klienten finns tillgänglig i Software Center på JU-dator men kan även laddas ner

Checklista

Fristående kurser, start vt 2024

För att behålla din plats i första urvalet som presenteras 18 december är det viktigt att du tackar ja via antagning.se senast 11 december kl. 24.00. Om du har antagits i andra urvalet som presenteras 21 december behöver du inte tacka ja. Då tackar du istället ja genom att närvara på uppropet. Om du inte är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud. Följ instruktionerna på Mina sidor på antagning.se

Du måste registrera dig och skapa ett användarkonto för att studera vid Jönköping University. Registreringen öppnar 1-2 veckor innan uppropet.
I samband med registering och kontoaktivering kan du även beställa JU-kortet som ger dig access till högskolans lokaler. JU-kortet kan hämtas ut först när du fått ett bekräftelsemejl på att JU-kortet är producerat.

Uppropet är obligatoriskt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, förlorar du din plats. Glöm inte att registrera dig via webben innan uppropet. Om du har förhinder att närvara på uppropet måste du meddela oss detta. Kontakta oss här.

 

Kursstart/upprop för distanskurser likställs med inloggning på kursens webbplattform via Canvas inom angiven tidsram eller med inloggning och deltagande via Zoom.

Canvas är högskolans webbaserade lärplattform. Här hittar du viktig information om en kurs och du kan interagera med dina lärare och andra studenter, komma åt kursmaterial, ladda upp inlämningar med mera. Observera att du måste registrera dig på din kurs innan du får tillgång till kursen i Canvas och att det därefter kan ta upp till en arbetsdag innan du har tillgång till all information på lärplattformen.

Filmen nedan beskriver hur du skapar ett användarkonto, får en e-postadress, hur du hittar dina kurser och mer på Jönköping University.

Du hittar ditt schema på ju.se/schema. Du hittar även schemat i appen JU Mobile. Schema för distanskurser finns i högskolans webbaserade lärplattform Canvas. Tänk på att schemat är preliminärt. Tider och salar kan komma att ändras så ha för vana att kolla ditt schema med jämna mellanrum.

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

Behöver du bostad så börja leta så fort som möjligt. Du kan bland annat skapa ett konto på www.studbo.se som är en marknadsplats för studentbostäder i Jönköping. Läs mer om tips kring ditt bostadssökande här.

Vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i Studentkåren.

Avgiften är kopplad till antal högskolepoäng och om kursen går på campus eller distans. Studentkåren jobbar för att kurser och utbildningar ska hålla hög kvalitet men anordnar även studiesociala aktiviteter.

 

Efter du har betalat kåravgiften kan du ladda ned Mecenat-appen där du får tillgång till en mängd unika studentrabatter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Service Center hjälper dig som student på Jönköping University genom att svara på dina studierelaterade frågor. Läs mer om Service Center och se FAQ med vanligt förekommande frågor och svar.

Antagningen Har du frågor som rör din antagning kontaktar du antagning@ju.se eller 036-10 10 50.

IT Helpdesk hjälper till med frågor som rör ditt användarkonto/datorkonto. På vår sida IT Helpdesk hittar du kontaktuppgifter till oss. Här finns även många användbara guider och länkar samt en FAQ med vanliga frågor och svar.

Övriga frågor Har du övriga frågor går det bra att kontakta oss via vårt frågeformulär eller högskolans växel 036-10 10 00.