Search toggle

Nyheter

 • Utökad APA-guide

  Högskolebibliotekets guide till referenshantering enligt APA (American Psychological Association) har gått igenom en renoveringsfas och innehåller nya avsnitt om referenser i text och citat.
 • Doctoral Do's and Don'ts: Registrering av protokoll vid översikter

  Det är återigen dags för bibliotekets team för forskarstöd att dela med sig av sina tips till doktorander. Årets första tillfälle handlar om protokoll för scoping/systematiska översikter. Vad är det? Varför kan du ha behov av att registrera ett? Och hur gör du då?När: 10 februari kl. 9:30 – 9:45
  Var: I ZoomPassword: JUlibrary
 • Zooma in på din uppsats fredagar 12:30-13:30!

  Hej student! Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Under våren kan du få hjälp i bibliotekets Zoom-drop in på fredagar 12:30-13:30. Start nu på fredag den 29 januari. Väl mött!Länk till bibliotekets Zoom-drop in
 • Vårens öppettider

  Från och med måndag 25 januari har vi återigen öppet på kvällarna och du behöver inte längre ha ett JU-kort för att besöka oss.
 • Uppdaterade låneregler

  Vi har uppdaterat lånereglerna och tar inte längre ut en avgift om 200 kronor för försenade böcker som återlämnas efter att faktura skickats.
 • Begränsade öppettider

  Under perioden 28 december till och med 24 januari har vi begränsat våra öppettider med anledning av Folkhälsomyndighetens nya restriktioner.
 • Antiplagiatguiden tillgänglig i Canvas

  Nu är den interaktiva antiplagiatguiden uppdaterad och anpassad till Canvas! Vi har delat den till Canvas Commons och det är fritt fram att använda den i era kurser.
 • Färre personer tillåtna i bibliotekets grupprum

  Från och med nu är antalet tillåtna personer i bibliotekets grupprum halverat. Det sitter en lapp vid varje grupprum som visar hur många personer som får vistas där och när du bokar grupprum ser du samma information.Hjälp oss att hålla nere smittspridningen så att biblioteket kan fortsätta vara öppet. Tack!
 • Söktips för doktorander

  Nästa vecka är det premiär för Doctoral Do's and Don'ts: Tips and Tricks from the Library, där bibliotekets team för forskarstöd delar med sig av sina användbara tips. Om du är doktorand och har en kvart över, är du varmt välkommen att titta in i Zoom. Där kommer vår bibliotekarie Elisabeth Nylander att berätta om snöbollssökning och hur du utifrån en artikel kan hitta många fler.Vad? Search like a snowball. Citation chaining forwards, backwards, and sideways.När? Onsdagen den 2 december kl. 9:30 - 9:45Var? I ZoomVälkomna!
 • Ny informationsresurs för Hälsohögskolan

  Nu har biblioteket tillgång till MAG Online Library, en databas från förlaget Mark Allen Healthcare (MAH). Abonnemanget innehåller paketen MAH Complete och Dental Complete. Totalt omfattar paketen 30 tidskrifter där majoriteten är peer-review-granskade.
 • Ny utrustning i grupprum

  Grupprummen på plan två utrustas nu med tv-skärmar som du enkelt kopplar upp din dator mot.
 • Håll ut - håll avstånd

  Kom ihåg att hålla avstånd till andra bland bokhyllor, på studieplatser och i grupprum! Var vänlig respektera de åtgärder biblioteket vidtagit för att minska risken för smittspridning.
 • Mobilstölder på biblioteket

  De senaste dagarna har det förekommit stölder av mobiltelefoner i biblioteket. Tillvägagångssättet är att lägga ett papper eller en bok på mobiltelefonen hos någon som sitter på en studieplats, för att sedan ta med telefonen.
 • Valextra på biblioteket!

  Det ödesmättade amerikanska presidentvalet närmar sig med stormsteg. På biblioteket har vi just nu en utställning med böcker om amerikansk politik. Du kan även titta på en karta som visar en sammanvägning av de senaste valundersökningarna i de olika delstaterna.
 • Ändrade öppettider under Allhelgonahelgen

  Fredagen den 30 oktober stänger biblioteket klockan 12:00 och lördagen den 31 oktober är biblioteket stängt. Vi önskar er en fridfull helg!
 • Grupprummen avstängda 26-30 oktober

  All ventilation i biblioteket är avstängd måndag 26 oktober till och med fredag 30 oktober på grund av underhållsarbete. 
 • Planerat IT-driftstopp 21 oktober

  Den 21 oktober klockan 21 stängs all IT-relaterad verksamhet vid JU ner. För dig som använder bibliotekets grupprum betyder det att du inte kan logga in på grupprumsdatorerna.
 • Tillgång till upphovsrättsligt skyddat material från Kungliga biblioteket

  Kungliga biblioteket, KB, ger under höstterminen tillgång till sina samlingar i digitaliserad form på distans. Böcker, handskrifter och bilder ur KB:s samlingar kan nu beställas av forskare och forskarstudenter.
 • Har du svårt att läsa tryckt text?

  På biblioteket hjälper vi dig med verktyg som underlättar ditt läsande.
 • Välkommen till Högskolebiblioteket!

  Är du ny student och nyfiken på hur det fungerar på biblioteket? Svar på många av de vanligaste frågorna får du i filmen Introduktion till Högskolebiblioteket och i guiden Högskolebiblioteket - så kommer du igång.

Sidan uppdaterad