• Lansering av kartläggning av stöd

  Igår deltog Helena Kilander, forskare från Jönköping Academy for Improvement of Health and Welfare och Charlotte Jerkelund från sektion Folkhälsa, Region Jönköpings län på ett seminarium i Stockholm.
 • Nationellt nätverk möttes i Malmö

  JU utgör en av sex noder (lärosäten) i det nationella nätverket Mötesplats för Social Innovation (MSI). Nätverket leds från Malmö och det var också platsen för årets träff för alla som jobbar med MSI på de olika lärosätena.
 • JA:s forskare på nordisk mötesplats

  Forskarna Felicia Gabrielsson Järhult Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från Jönköping Academy och Ingemar Kåreholt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från Institutet för gerontologi på Hälsohögskolan, är just nu på Vitalis konferens i Göteborg.  
 • Poddtips: Utmaningen med digitaliseringen

  Forskaren Felicia Gabrielsson Järhult från Jönköping Academy medverkar i SKR:s Nära vård-podd.
 • 3 doktorer från JA promerades vid Akademisk högtid

  Vartannat år firar Jönköping University Akademisk högtid med installation och promotion. Den Akademiska högtiden med professors­installation och doktorspromotion är en ceremoniell tillställning med många gäster, vackra högtidsdräkter, tal och levande musik och arrangerades denna gång den 4 maj på Kulturhuset Spira med efterföljande gemenskap och god mat på Science Park Towers.
 • Verksamhetsnära förbättringsarbeten i professionsutbildningar

  Region Jönköpings län arrangerar varje år en konferens för att dela erfarenheter och kunskap inom hälso- och sjukvård samt omsorg, kallad Utvecklingskraft. Årets konferens ägde rum 24-25 maj och samlade personer från hela Sverige som arbetar inom vård, omsorg och tandvård.
 • NSQH - deadline för abstract framflyttat

  Deadline för abstract är nu framflyttat till 2 maj.
 • Kvinnokliniken 75 år

  Vecka 16 firar kvinnokliniken Jönköping 75 år genom att bjuda in till intressanta föreläsningar inom ett spännande ämnesområde. Alla är välkomna!
 • Utbildning för förbättringsledare

  För att möta morgondagens komplexa utmaningar inom hälsa och välfärd behöver ständiga förbättringar och förändringsledarskap stå i fokus. Masterprogrammet i kvalitetsförbättring och ledarskap inom hälsa och välfärd bidrar till att ge studenterna de kompetenser som krävs för att leda och förbättra framtidens hälsa och välfärdsverksamheter.
 • Riktade hälsosamtal ur ett socioekonomiskt perspektiv

  Fredagen den 5 april disputerade Lisbeth Johansson i ämnet Hälsa och vårdvetenskap på Hälsohögskolan. Titeln på avhandlingen är "To do or not to do? Physical activity in relation to socioeconomic status and health – a salutogenic perspective in the context of targeted health dialogues".


Foto: Johan Werner Avby