Tekniska Högskolan

Det livslånga lärandet

På Tekniska Högskolan erbjuder vi olika utbildningsalternativ för dig som är yrkesverksam och vill utvecklas i din roll. Vi tillhandahåller fristående kurser, program, och helt skräddarsydda utbildningar som går att kombinera med ditt yrkesliv. Nedan har vi listat våra huvudområden när det kommer till kompetensutveckling. Valmöjligheterna är många när det kommer till utbildningsform, dels kan man studera på campus eller på distans genom E-learning eller blended learning.

Tillsammans kan vi hitta det absolut bästa sättet att spetsa din kompetens.

Premium

Premium, Professional Education for Manufacturing Innovation, syftar till att ge nyckelpersoner inom svensk tillverkningsindustri ett kompetenslyft inom kunskapsintensiv och innovativ produktionsutveckling. Utbildningen ges i samarbete med Mälardalens högskola och finansieras av KK-stiftelsen. Mer information och anmälan kommer inom kort.

  • Förändringsbara och rekonfigurerbara produktionsystem
  • Underhåll för produktionsprestanda
  • Agil produktionsutveckling
  • Automation- möjligheter och utmaningar
  • Utmaningsdriven verksamhetsutveckling
  • Människa-Teknik-Organisation (Produkt- och processergonomi)
  • Produkt- och produktionsplattformar
  • Additiv tillverkning för flexibel produktion
  • Digitalisering och big data management

Program och kurser inom det gjuteritekniska området

Gjuteribranschen, Tekniska Högskolan, Svenska Gjuteriföreningen och Swerea SWECAST gör en gemensam satsning för att långsiktigt stärka och utveckla svensk gjuteriindustri. Vi erbjuder program och kurser som till stor del sker på distans vilket ger möjlighet att kombinera arbete och studier. Studierna sker i nära samverkan med gjuteribranschen och konkreta industrirelevanta frågeställningar prioriteras. Läs mer här.

Yrkeshögskoleutbildningar (YH)

YH ger dig spetskompetens inom efterfrågade yrkesområden. Du utbildar dig till en yrkesroll som är tydligt efterfrågad på arbetsmarknaden eller kan kompetensutveckla dig inom det område du redan är verksam inom. I utbildningen kombinerar du teori med praktik, där minst 25 procent av utbildningen är förlagd inom respektive bransch.

Jönköping University erbjuder många spännande Yh-utbildningar inom områdena teknik, hälsa och pedagogik. Klicka här mer information och anmälan.

Uppdragsutbildning

Tekniska högskolan har många lösningar för dig som söker kompetensutveckling och det är alltid arbetsgivaren som betalar för din plats.

Kontakta oss gärna så att vi i samråd med dig och din arbetsgivare kan komma fram till vad som skulle passa bäst för just dig.

Sidan uppdaterad 2020-02-12

Studera
Sidan uppdaterad 2016-01-27
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information