Teams är en plattform för chatt, möten, anteckningar och dokument på arbetsplatsen. Teams är integrerat med Microsoft Office och Skype och kan även integreras med produkter från andra leverantörer.

Kom igång med Teams

Korta videoguider Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (på engelska)

  • Grundläggande info
  • Skapa Team
  • Kanaler och meddelanden
  • Filer och filhantering
  • Chat, samtal och möten
Skärmdump av Teams Online med bild på nerladdningsknappen

Installera Teams-klienten

Om du saknar Teams-klienten på din dator kan du installera den via Teams Online. Gå till portal.office.com -> Logga in -> går till Teams -> Klicka på ikonen för nerladdning i nedre vänstra hörnet.

JU-bakgrunder i Teams (personal)

För att få JU-anpassade bakgrunder i Teams kan du antingen ladda ner bilder från Intranätet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och ladda upp dem manuellt i Teams, eller köra en installation via Software Center. Notera att installationen från Software Center även tar bort alla bakgrunder du själv har laddat upp.

Att tänka på vid konvertering av Office 365 Group till ett Team

När man konverterar en Office 365 Group till ett Team behålls alla filer och mappar samt eventuella OneNote-anteckningsböcker etc. Däremot visas de inte från start i det nya Teamet. För att komma åt detta material krävs en viss manuell hantering.

Filer

Teams lagrar dokument och filer mappar som döps efter respektive kanal i Teams. Vid skapandet av ett Teams finns endast mappen General. Det innebär att alla filer behöver flyttas så att de blir enkelt synliga i Teams.

OneNote

Det enklaste sättet är att gå till Teams och välja en lämplig kanal, klicka på ”+” tecknet och skapa en ny flik. Du får då ett antal valmöjligheter och välj då OneNote. Skapa en ny anteckningsbok med ett lämpligt namn. Kopiera eller flytta därefter sidorna från den gamla anteckningsboken i Groups till den nya i Teams.

Planner

Det enklaste sättet är att gå till Teams och välja en lämplig kanal, klicka på ”+” tecknet och skapa en ny flik. Klicka på Planner och välj ”Use an existing plan”. Välj den med Office 365-gruppens namn.