"Nothing about us, without us"

Inkluderande forskning är att involvera de personer som forskningen berör i forskningens alla steg.

Det är viktigt att involvera de personer som forskningen berör i forskningens alla steg, från att bestämma forskningsfrågor till att redovisa resultaten av forskningen.

För oss som forskar om barn i behov av särskilt stöd, är det essentiellt att ta tillvara de kunskaper och färdigheter som barnen själva, deras anhöriga och de professionella barnen möter har, när vi bestämmer vad vi forskar om och hur. 

Guider och checklistor är översatta till svenska förhållanden, men kommer ursprungligen från Autism CRC Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., i Australien.

I sidans högerkant finns alla delar presenterade steg för steg. Vill du hellre ha hela guiden med alla checklistor samlad, finns här en nedladdningsbar fil.

Att tänka på när du planerar ett nytt forskningsprojekt

Det är viktigt att tänka på inkludering från början av arbetsprocessen när du planerar ett nytt forskningsprojekt. Vi har tagit fram ett dokument som stöd för dig som doktorand/forskare Pdf, 216 kB. i din planering av att inkludera de människor som forskningen ytterst berör på olika nivåer i forskningsprocessen.

Med inspiration från Curtin University, Perth.