Här finns allt du kan önska dig och det är nära till det mesta. Sveriges nionde största stad är en riktig studentstad. Här bor och lever 145 000 invånare och var tionde av dem är student.

Jönköping hamnar på plats tre bland Sveriges lärosäten gällande utbudet av studentaktiviteter. Undersökningen är gjord i februari 2023 av Sveries största jämförelsesajt för utbildningar studentum.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här är det lätt att trivas

Vårt campus ligger på gångavstånd till city som erbjuderett stort utbud av aktiviteter, shopping och restauranger. Vilket kommer bli ditt favoritställe? Kanske promenadstråket och uteserveringarna vid Munksjön, någon av våra sportarenor, Vätterstranden eller något av de många caféerna. I Jönköping finns utrymme för alla tycken och smaker, oavsett om du gillar natur, stads- eller friluftsliv.

Ett levande stadsliv

Jönköping är den moderna studentstaden med internationellt fokus. Med ett samlat gemensamt campus i centrala Jönköping och utgör vi en naturlig del av stadsbilden. Det gör stadslivet lättillgängligt för studenter.

Ett rikt studentliv med en studentförening för alla

Jönköpings studentkår har en mängd föreningar inom olika områden, bland annat scenkonst, språkcafé samt inom många sporter. Studentkåren har som motto att det ska hända en social aktivitet varje dag, så förvänta dig ett levande och aktivt studentliv om du väljer Jönköping som din studentstad.

Det bästa med Jönköping enligt studenterna själva

Kolla in studenternas favoritställen  Öppnas i nytt fönster.genom att navigera och klicka på de olika områdena i kartan nedan.