Yh-utbildningar

Vill du utvecklas i ditt jobb? Eller starta en helt ny karriär? Då är en yrkeshögskoleutbildning rätt val! 90 procent av de som tar examen får rätt jobb efter utbildningen!

 6 skäl att gå en Yh-utbildning:

  1. Yrkeshögskolan bygger på samarbete med dina framtida arbetsgivare. Utbildningarna är framtagna för att matcha kompetensbehoven i arbetslivet. Det innebär att du får skräddarsydd kompetens för din nya yrkesroll och att det är lätt att få jobb. 90% av våra examinerade får ett jobb inom det område som de är utbildade för, inom sex månader efter examen.
  2. Yh är en inspirerande blandning av teori och praktik. Cirka 25% av Yh-utbildningen sker genom praktik på ett eller flera företag (LIA, Lärande i arbete). Det ger dig värdefulla erfarenheter och kontaktytor redan under utbildningen.
  3. Yh är ett smart sätt att göra karriär. Om du redan trivs i ditt jobb men vill utvecklas vidare och få nya uppgifter är Yh-utbildningen rätt sätt att stärka din kompetens.
  4. Yh är ett tryggt sätt att byta yrke. I framtiden kan vi räkna med att vi får byta karriär många gånger i livet. För att vi måste – men främst för att vi vill. Yh-utbildningen är ett effektivt och tryggt sätt att skaffa sig ny yrkeskompetens som är attraktiv på arbetsmarknaden.
  5. På en Yh-utbildning kan vardagspusslet fortfarande gå ihop. Många av utbildningarna är upplagda för att kunnakombineras med jobb och familj.
  6. Yh tar hänsyn till din erfarenhet och förmåga. Även om du inte uppfyller de formella behörighetskraven så har du en chans att komma in. Minst 20% av studieplatserna på en Yh-utbildning kan tillsättas efter individuell bedömning.
Läs merLäs mindre

Planerade utbildningar med start hösten 2020

Vill du lära dig ett framtidsyrke i en av Sveriges bäst utrustade miljöer för undervisning i automation? Då ska du söka till automations- och robotingenjör.

Vill du arbeta med individer som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar? Vi erbjuder en specialutformad utbildning som ger dig rätt kompetens.

Elkraftingenjör
Jönköping, 2 år

Vill du bli en viktig kraft i framtidens elförsörjning? Som elkraftingenjör får du bygga Sveriges framtida infrastruktur!

Elprojektör
Jönköping, 1 år

Är du elektriker och vill ta nästa steg i karriären? Då ska du söka utbildningen till elprojektör som lätt leder till jobb!

Fastighetsingenjör
Värnamo, 2 år

Är du intresserad av miljöfrågor? Fastighetsingenjör är ett framtidsjobb där du får jobba med energieffektivisering i fastighetsbranschen.

Fotortist
Distans (Jönköping), 2 år

Vill du arbeta kliniskt med patienter inom ortopedområdet? Som fotortist arbetar du med både hjälpmedel och i nära kontakt med brukare.

Är du intresserad av moderna arbetsmaskiner? Den här utbildningen ger dig eftertraktad kompetens att arbeta som fältservicetekniker – i samarbete med ledande företag i branschen.

Kvalificerad 3D-printtekniker
Värnamo, 2 år

Tycker du att 3D-printing är spännande? Som kvalificerad 3D-printtekniker får du arbeta med att konstruera och optimera CAD-modeller för 3D-printing.

Har du en bakgrund i byggindustrin och vill göra karriär som platschef? Den här utbildningen har skräddarsytts tillsammans med branschen!

Har du en bakgrund i byggindustrin och vill göra karriär som platschef? Den här utbildningen har skräddarsytts tillsammans med branschen!

Polymeringenjör
Jönköping, 2 år

Vill du göra karriär i Sveriges plastcentrum? Den här utbildningen är skräddarsydd för jobb på de ledande plastindustrierna.

Vill du framtidssäkra din kompetens inom tillverkningsindustrin? Den här utbildningen i automatisering ger kunskaper i framkant.

Vill du utveckla produktionen av trä, möbler och inredning? Denna utbildning kombinerar ett klassiskt material med moderna produktionstekniker.

Produktionsutveckling
Värnamo, Jönköping, Nässjö, 1,5 år

Vill du ha en nyckelroll i framtidens tillverkningsindustri? Kompetens inom produktionsutveckling ger dig möjlighet att söka många spännande jobb.

Stödpedagog
Distans (Värnamo/
Oskarshamn), 2 år halvfart

Vill du utvecklas tillsammans med andra? Som nyutbildad stödpedagog får du lätt anställning i både offentlig och privat verksamhet.

Vill du vidareutvecklas i din karriär som svetsare med möjligheten att jobba internationellt? Det här är utbildningen för dig!

Verktygsteknik
Värnamo, 1,5 år

Du vet väl om att det är brist på verktygstekniker och verktygsmakare? Här kan du utbilda dig till ett riktigt framtidsyrke!

Vill du ha ett kreativt yrke där du skapar 3D-visualiseringar med arkitekter och stadsplanerare? Då är den här utbildningen en av landets bästa!

Är du intresserad av design och inredning? Som 3D-visualiserare får du jobba i inspirerande miljöer i nära samarbete med formgivare och designers.

Vårdadminstration
Jönköping, 2 år

Vill du vara med och forma vårdens framtid? Som vårdadministratör får du en viktig roll i verksamhetsutvecklingen.

Värdeskapande logistik
Jönköping, 2 år

Är du intresserad av internationell handel, e-handel och andra logistiska flöden? Med den här logistikutbildningen har du en spännande karriär framför dig!

Webbutvecklare .NET
Distans (Värnamo), 2 år

Vill du jobba med webben? Som webbutvecklare inom .NET jobbar du med den senaste tekniken för att skapa dynamiska webbsystem.

Planerade utbildningar med start januari 2021

Vill du arbeta som arbetsledare inom byggbranschen? Denna utbildning ger dig stor insikt i husbyggnad/anläggning och hela byggproduktionsprocessen.

Byggproduktionsledare
Jönköping, 2 år

Vill du arbeta som arbetsledare inom byggbranschen? Denna utbildning ger dig stor insikt i husbyggnad/anläggning och hela byggproduktionsprocessen.

Ortopedtekniker
Jönköping, 2 år

Vill du göra en viktig samhällsinsats? Som ortopedtekniker hjälper du funktionshindrade personer till ökat oberoende.

Om Yh vid JU

Fackhögskolorna på Jönköping University – Hälsohögskolan, Högskolan för lärande och kommunikation, Internationella Handelshögskolan och Tekniska Högskolan – är huvudmän för Yh-utbildningarna. De genomförs i samarbete med kommuner och branschorganisationer. Vi arbetar nära företag och branschorganisationer för att tillsammans förse arbetslivet med den kompetens de behöver. Detta har gjort oss till en av Sveriges ledande aktörer inom Yh-utbildningar. De utförare vi idag samarbetar med är Campusi12i Eksjö, Nässjöakademin, Campus Värnamo, Jönköpings Läns Byggmästareförening , Nova Oskarshamn, Sveriges Byggindustrier, Utvecklingscentrum för Servicetekniker i Ljungby och Yrkeshögskolan Jönköping.

Pågående Yh-utbildningar

Automation- och robotingenjör, Jönköping

Behandlingspedagog, NPF, Eksjö

Byggproduktionsledare, Malmö

Byggproduktionsledare, Jönköping

CNC-tekniker - blått certifikat, Jönköping

Elkraftingenjör, Jönköping

Elprojektör, Jönköping

Fastighetsingenjör, Värnamo

Fältservicetekniker - mobila arbetsmaskiner, Ljungby

Integrationspedagog, Värnamo/Oskarshamn

Ortopedtekniker, Jönköping

Platschef, Bygg och anläggning, Jönköping

Polymeringenjör, Jönköping

Process- och automationsingenjör, Jönköping

Produktionsutveckling, Värnamo/Jönköping/Nässjö

Projektledare inom lagerlogistik, Jönköping

Stödpedagog, Oskarshamn/Värnamo

Svetsspecialist och Svetsinspektör IWS, IWI-S, Jönköping

VA-projektör, Jönköping

Verktygsteknik, Värnamo

Visualisering av arkitektur, Eksjö

Visualisering av rum, inredning och produkter, Eksjö

Vårdadminstration, Jönköping

Värdeskapande logistik, Jönköping

Webbutvecklare .NET, Värnamo

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information