ITAB valde Smart Industry Sweden för att växa på marknaden

Tobias Pettersson, doktorand på ITAB.

Tobias Pettersson ser fram emot att som doktorand på ITAB ligga i teknikens framkant och få möjligheten att fokusera på ett enskilt område under flera års tid. Här är han vid sitt hemmakontor.

Jönköpingsföretaget ITAB har gått in i Forskarskolan Smart Industry Sweden för att växa på marknaden.

- Vi hoppas även bredda vårt kontaktnät inom näringslivet och högskolan, säger Tobias Pettersson, ITAB:s doktorand inom Smart Industry Sweden.

ITAB utvecklar och producerar kassasystem för detaljhandelsmarknaden. Företaget utvecklar regelbundet nya system och lösningar, men upplever att det är svårt att hålla jämna steg med det tekniska djup och den innovation som är nödvändig för att kunna växa på marknaden. Därför valde företaget att ta in en industridoktorand genom forskarskolan Smart Industry Sweden. Uppdraget gick till Tobias Pettersson, som har jobbat på ITAB sedan 2017.

Butiksinredning.

Jönköpingsföretaget ITAB utvecklar och producerar kassasystem för detaljhandelsmarknaden. De tog in en doktorand genom Forskarskolan Smart Industry Sweden för att växa på marknaden.

– I och med vårt samarbete med Tekniska Högskolan i Jönköping fick jag frågan om jag var intresserad av att bli industridoktorand. Det lät som en spännande och rolig utmaning för mig, så jag tackade ja, säger Tobias Pettersson.

Han började som doktorand i mitten av oktober och har bara positiva saker att säga om det. Nu håller han på att ta fram en plan för sin forskning, som kommer att fokusera på utveckling av algoritmer för maskinlärning- och bildbehandlingssystem.

– Jag ser fram emot att ligga i teknikens framkant och få möjligheten att fokusera på ett enskilt område under flera års tid, säger Tobais Pettersson om doktorandperioden.

Hans forskningen ska ligga i linje med ITAB:s målsättningar, riktas mot deras aktuella utmaningar samt gynna deras framtida verksamhet och utveckling. Teknikerna kommer att riktas mot artikelidentifiering, artikelverifiering, butiksäkerhet, butikslagring och analys av konsumentbeteende.

– Jag hoppas att mina forskningsresultat kommer att användas i ITAB:s befintliga eller framtida produkter.

Tobias Pettersson nämner att Smart Industry Sweden ger företag inblick i dels sin egen tekniska förmåga, dels vilka utmaningar andra företag står inför.

2020-12-04