JIBS är bland de bästa i världen

Amerikanska Family Capital har listat Jönköping International Business School som en av världens 25 bästa handelshögskolor för utbildning och forskning om familjeföretag.

Tidningen Family Capitalt publicerade torsdagen den 3 september en lista på 25 lärosäten i världen som ansågs vara bäst på utbildning och forskning om familjeföretag. JIBS som var det enda svenska lärosätet på listan, hade sällskap av välkända universitet som Harvard Business School och London Business School. JIBS beskrivs i texten som ledande inom familjeföretagsforskning i Skandinavien, och det nämndes också att mycket av arbetet koordineras av Centre for Family Enterprise and Ownership (CeFEO).

På varje lärosäte har Family Capital även utsett en stjärnprofessor, och i Jönköping föll valet på Mattias Nordqvist som är föreståndare för CeFEO. Han är glad över uppmärksamheten.

– Det är självfallet kul att bli uppmärksammade för det arbete vi lägger ner. Det är ett bevis på att vårt hårda arbete och ambitiösa vision har burit frukt. Framför allt är detta ett erkännande till den grupp av forskare och lärare som jobbar inom CeFEO. Jag tror och hoppas att detta leder till att ännu fler studenter, företagare och andra intressenter väljer att komma till oss för den senaste kunskapen inom familjeföretagande

Här kan du hitta den kompletta listan.

2015-09-07