YH-utbildning

Yrkeshögskoleutbildningar - Yh - ger dig spetskompetens inom efterfrågade yrkesområden. Du utbildar dig till en yrkesroll som är tydligt efterfrågad på arbetsmarknaden. I utbildningen kombinerar du teori med praktik, minst 25 procent av utbildningen är förlagd på ett eller flera företag, något som ger dig arbetslivserfarenhet och nyttiga branschkontakter.

Information och ansökan till Yh

Här hittar du allt du behöver veta om:

  • Vad ska jag skicka in?
  • Viktiga datum
  • Behörighet och urval
  • Antagningsbesked
  • Sen ansökan
  • Kontaktuppgifter Antagning
  • Examen

Har du frågor om utbildningen?

Kontaktinformation hittar du genom att klicka på länkarna för respektive utbildning.

Yh-utbildningar med start
dec 2017 / jan 2018

Byggproduktionsledare

Jönköping eller Malmö, 2 år, 400 Yh-poäng
Detta är utbildningen för dig som vill ha en god insikt i husbyggnad/anläggning och förståelse för byggproduktionen. Efter utbildningen kan du arbeta som en attraktiv arbetsledare på arbetsmarknaden.

Projektledare - Infrastruktur
(Stängd för sen ansökan)

Nässjö, 2 år, 400 Yh-poäng
Är du intresserad av att leda, planera och ta ansvar inom anläggningsbranschen? Vill du dessutom utvecklas i din ledarroll, gillar du utmaningar och att lösa problem? Då är framtidens projektledarutbildning inom infrastruktur något för dig.

Enstaka kurser

Du kan också söka följande enstaka kurser inom våra pågående Yh-utbildningar under vt 2018. Antagning till dessa kurser sker löpande.

LEAN, 30 Yh-poäng (vecka 3–12)
Ingår i Produktionsutveckling, Värnamo
Information och anmälan: George Adanko,
george.g.adanko@varnamo.se 0370-37 80 92

Upphandling och inköp, 30 Yh-poäng (vecka 5-10)
Ingår i Projektledare Infrastruktur, Nässjö
Information och anmälan: Karolina Larsson
karolina@ergonomiska.se 0703–36 63 25

Produktionsteknik samt mätteknik, 45 Yh-poäng (vecka 10-21)
Ingår i CNC-tekniker blått certifikat, Jönköping
Information och anmälan: Anders Rickman
anders.rickman@jonkoping.se 0768–15 38 00

Yh-utbildningar med start
ht 2018

Följande utbildningar är beviljade av Yh-myndigheten för start ht 2018. Fler utbildningar tillkommer och kommer presenteras här i februari 2018.

Fastighetsingenjör

Värnamo, 2 år, 400 Yh-poäng
Som fastighetsingenjör får du en helhetssyn på hur olika installationer fungerar tillsammans samt hur inomhusmiljön och energiåtgången påverkas. När du är klar med utbildningen är du redo för yrkesroller som fastighetsingenjör, energisamordnare, driftingenjör, teknisk förvaltare eller energiexpert.

Fältservicetekniker - mobila arbetsmaskiner

Ljungby, 2 år, 400 Yh-poäng
Högintressanta framtidsjobb väntar för välutbildade fältservicetekniker som klarar den senaste tekniken för truckar, skogsmaskiner, vältar, hjullastare, dumpers och grävmaskiner. OBS! Antagningen till Fältservicetekniker görs ej  via Jönköping University, utan görs direkt på utbildningens webbplats.

Integrationspedagog

Distans med träffar i Värnamo eller Oskarshamn, 400 Yh-poäng
Detta är en utbildning för dig som vill arbeta som integrationspedagog, ungdomspedagog för HVB-hem och stödboende eller som ungdomspedagog för skola och fritidshem.

Visualisering av arkitektur

Eksjö, 2 år, 400 Yh-poäng
Visualisering av arkitektur är en utbildning för dig som vill skapa kreativa och kommunicerande 3D-modeller, 3D-visualiseringar och bilder av städer, arkitektur, platser och miljöer tillsammans med arkitekter, stadsplanerare och designers.

Visualisering av rum, inredning och produkter

Eksjö, 2 år, 400 Yh-poäng
Visualisering av rum, inredning och produkter är en utbildning för dig som vill skapa kreativa och kommunicerande 3D-visualiseringar, modelleringar och bilder av rum, möbler- och inredningar och produkter tillsammans med inredningsarkitekter, möbelarkitekter, industridesigners och formgivare.

Webbutvecklare .NET

Värnamo, 2 år, 400 Yh-poäng
Branschen har ett stort rekryteringsbehov och efter utbildningen kan du bland annat arbeta som webbutvecklare, systemutvecklare eller projektledare inom systemutveckling.

Sidan uppdaterad 2018-01-08

Studera på JU
Sidan uppdaterad 2013-02-07
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information