Medieproduktion

Filosofie kandidatexamen med huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap, 180 hp

Studieort: Jönköping

Programstart: Hösten 2020

Till ansökan (öppnar 16 mars)

Vill du lära dig att producera videor, poddar och annat innehåll till webbsidor och sociala medier? Medieproduktion är inriktningen för dig som vill arbeta med att skapa olika typer av mediematerial för till exempel företag, myndigheter eller redaktioner.

Allt fler arbetsgivare inom kommunikationsbranschen efterfrågar anställda med bred kompetens om medieproduktion, anställda som kan producera material för olika medier och plattformar. Inriktningen Medieproduktion passar dig som söker en gedigen MKV-utbildning med spetskompetens inom visuell och audiovisuell produktion för webben.

De studenter som har gått inriktningen arbetar bland annat som videoproducenter, skribenter, kommunikatörer och journalister.

Egen radio- och TV-studio

På Högskolan för lärande och kommunikation finns en radiostudio och en TV-studio som används både i undervisningen och av studerandeföreningar.

Omfattning: 180 hp
Nivå: Grundnivå
Studietakt: Helfart
Ort: Jönköping
Studieform: Campusbaserad
Språk: Undervisningen bedrivs normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma
Antal platser: 30
Programstart: Hösten 2020
Anmälningskod: HJ-52520
Behörighet: Grundläggande behörighet samt Samhällskunskap 1b eller 1a1 och 1a2. Eller: Engelska 6/B, Samhällskunskap A och Svenska 3/B eller Svenska som andraspråk 3/B.
Urval: 65 procent av platserna avsätts för sökande i betygsgruppen och 35 procent i högskoleprovsgruppen. För att få konkurrera om platserna i högskoleprovsgruppen krävs minst 0,8 poäng.

Examen: Filosofie kandidatexamen med huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap.

Under Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmets första och tredje år läser du kurser inom huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap. Vilka kurser du läser under andra året bestäms av vilken inriktning du väljer och om du väljer att läsa utomlands eller valbara kurser.

Den generella programbeskrivningen visar vilka kurser som ingår i programmet och som läses av alla MKV-studenter, oavsett inriktning.

Nedanstående kurser läses under termin 3 inom inriktningen Medieproduktion.

The Foundations of Journalism 7,5 hp
I den här kursen får du såväl teoretiska som praktiska kunskaper om journalistik och tränar bland annat din källkritik, din intervjuteknik och din etiska kompass.

Radioproduktion 7,5 hp
Du får tekniska och teoretiska kunskaper om radioproduktion och du utvecklar din förmåga att berätta med ljud. Du utvecklar även förmåga att göra inspelade och redigerade radioreportage samt direktsända program.

Videoproduktion 7,5 hp
Kursen ger dig kunskap och förståelse för produktion av rörlig bild. Du tar avstamp i teorier och forskning om videoproduktionens möjligheter och begränsningar. Du lär dig hantera kameran, ljussätta och redigera.

Integrerad medieproduktion 7,5 hp
I den här kursen driver du en egen sajt och olika sociala medier-konton. Du arbetar med text, bild, ljud och rörlig bild. Du anpassar budskap och interaktion till olika kanaler och plattformar - allt grundat i färsk forskning. Du lär dig också olika tekniska förutsättningar för webbpublicering och utvecklar ditt skrivande i olika genrer.

Vi vill gärna spara dina kontaktuppgifter för att skicka mer information om våra utbildningar och kurser. Du kan när som helst avstå din prenumeration; Nu eller när som helst, samt vid varje utskick.
Till ansökan (öppnar 16 mars)