Att göra jämställdhet i förskola, 2,5 hp

Målgrupp: Förskola

Begreppet jämställdhet skär igenom alla områden inom förskolan. Alltifrån morgonsamlingen till fri lek och påklädning av ytterkläder.

Kursen ger sig in i förskolans verksamhet och tittar konkret på hur man kan jobba i olika situationer utifrån ett jämställt perspektiv. Det handlar inte om millimeterrättvisa utan att bygga respekt mot alla människor. Det låter rätt enkelt, men att arbeta med jämställdhet handlar om att göra fel hela tiden. På massa olika sätt. Då blir det nog bra i slutändan menar Christian Eidevald, lärare i kursen.

Du kommer att bemöta barnen på ett nytt sätt efter att du gått denna kurs, även om du redan tidigare har arbetat med jämställdhetsfrågor. Kanske att du till och med känner att du vill fortsätta med ditt arbete inom jämställdhet utanför förskolans väggar!

Förutom Christian får du även träffa andra forskare och förskollärare i kursen. Se mer om kursen i kursintroduktionen ovan.

Kursinnehåll

  • Vad är jämställdhet?
  • Uppdraget och teorier och genus och kön
  • Jämställdhet i praktiken – självklart och enkelt?
  • Är könsneutralt önskvärt?
  • Genuspedagogik 2.0

Kursplan

Att göra jämställdhet i förskola, 2,5 hpPDF

Beställ kursen

Gör en beställning via det här formuläret

Kursen kostar 3.500 SEK per deltagare.
Vill du beställa fler än 10? - kontakta oss via denna sida.

Sidan uppdaterad 2018-01-10

Kompetensutveckling / Uppdragsutbildning
Sidan uppdaterad 2017-11-22
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information