student
2021-01-27

2021-01-27

Entreprenör-stipendiet

Vi på Entreprenören.nu vill se fler hungriga entreprenörer. Därför har vi valt att dela ut ett stipendium på 5 000 kronor till dig som studerar och som är intresserad av att starta eget.

Är du i behov av ett bidrag till en ny dator? Behöver du kapital för att kunna starta en egen hemsida? Kanske behöver du resa utomlands för att utforska affärsmöjligheter, men saknar pengar till resan? Eller gå en kurs som ger dig de färdigheter du behöver? Då kan vårt Entreprenör-stipendium vara något för dig.

Stipendiet är tillgängligt för dig som studerar på ett svenskt universitet eller högskola och som vill starta eget. Vilken bransch du är intresserad av spelar ingen roll – vi vill ge alla affärsidéer en chans.

Om Entreprenör-stipendiet

Vi lever i en tid då det blir allt vanligare (och enklare) att starta eget företag. All kunskap du kan tänkas behöva finns tillgänglig online och kostnaderna för att starta eget är lägre än någonsin tidigare.

Vårt samhälle behöver fler duktiga entreprenörer med nya affärsidéer och uppfinningar som kan driva vårt samhälle framåt. Vi förstår dock att det kan vara svårt att ha råd, framför allt om man studerar vid sidan av. Därför har vi valt att skapa Entreprenör-stipendiet.

Entreprenören.nu är en del av WeOptimize LTD, ett företag som startar och driver egna plattformar inom affiliate marketing. Vi utför även uppdrag inom content marketing, korrekturläsning och översättning till företag som vill förbättra sin synlighet online.

Att driva eget företag har varit en spännande och givande resa som gjort det möjligt för oss att leva ett liv med stor frihet. Trots att resan har varit kantad med utmaningar har den i det långa loppet enbart bidragit till vår personliga utveckling.

Som egenföretagare får du möjlighet att utveckla dina egna färdigheter, så som din kreativitet och förmåga att ta ansvar. En av de allra viktigaste egenskaperna du får lära dig är dock att inte ge upp så fort du stöter på hinder.

Vem kan få stipendiet?

För att kunna ansöka om Entreprenör-stipendiet måste du:

  • Vara svensk medborgare med ett svenskt bankkonto
  • Studera på ett svenskt universitet eller högskola
  • Ha en affärsidé och en kortfattad affärsplan (som du bifogar i din ansökan)
  • Kunna motivera varför just du ska få Entreprenör-stipendiet och vad du planerar att använda det till

Om du inte har någon affärsplan kan du alltid ladda ner vår kostnadsfria mall som du hittar här. Fyll i den och bifoga den när du skickar in din ansökan. Observera att din affärsplan är en sekretessbelagd handling.

Så här ansöker du

Om du vill ansöka om Entreprenör-stipendiet skickar du ett mejl till oss på support@weoptimizeltd.com märkt med ”Entreprenör-stipendiet”. I ansökan vill vi att du anger:

  • Registreringsbevis
  • En kort presentation av dig själv
  • Motivation till varför du är rätt person att få stipendiet samt vad du ska använda det till
  • Beskrivning av din affärsidé och en kortfattad affärsplan

Sista ansökningsdag: 20 juni 2021

Vinnaren kommer att utses inom 7 dagar efter sista ansökningsdatum. Stort lycka till önskar vi på Entreprenören.nu!