Checklista

 

Den 9 juli får du antagningsbesked 1 med svarskrav. Senast den 24 juli måste du tacka ja på antagning.se om du vill behålla din plats. Den 30 juli får du antagningsbesked 2. Är du inte intresserad av din plats ska du lämna återbud. Följ instruktionerna på Mina sidor på antagning.se

Leta bostad så fort som möjligt om du planerar att flytta till Jönköping. Du kan bland annat skapa ett konto på studbo.se som är en marknadsplats för studentbostäder i Jönköping. Kolla även in lediga bostäder på Vätterhem som är en av stadens största förmedlare av bostäder. Läs mer om tips kring ditt bostadssökande här.

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart.
En termin på högskolan motsvarar 30 högskolepoäng.


Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

OBS! Registreringen öppnar först en vecka före uppropet.

Du måste registrera dig och skapa ett användarkonto för att studera vid Jönköping University. Om du inte har registrerat dig i förväg och uteblir vid uppropet förlorar du din plats. I samband med registrering och kontoaktivering bör du även beställa JU-kortet som ger dig access till skolans lokaler och är ett bevis på att du är student vid JU.

JU-kortet kan hämtas ut först när du fått ett bekräftelsemejl på att JU-kortet är producerat. Öppettider för utlämning i Campus Arena:
Vecka 34: mån-fre 09.00-17.00
Vecka 35: mån-fre 09.00-15.00

IT-introduktion

Filmen nedan beskriver hur du skapar ett användarkonto, får en e-postadress, hur du hittar dina kurser och mer på Jönköping University.

Du hittar ditt schema på ju.se/schema. Du hittar även schemat i appen JU Mobile. Schemat är preliminärt. Tider och salar kan komma att ändras så ha för vana att kolla ditt schema.

Uppropet är obligatoriskt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, förlorar du din plats. Glöm inte att skapa användarkonto och registrera dig via webben innan uppropet. Om du har förhinder att närvara på uppropet måste du meddela detta till Utbildningsadministrationen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i Studentkåren och du måste betala en kåravgiftStudentkåren jobbar för att kurser och utbildningar ska hålla hög kvalitet men anordnar även studiesociala aktiviteter och du får som student tillgång till unika studentrabatterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För att få en aktiv studentkår och ett starkt studentinflytande har Jönköping University valt att ha ett obligatoriskt medlemskap för alla studenter som är registrerade på en kurs eller ett program vid Jönköping University. Tack vare det har Jönköping University en stark studentkår som erbjuder service och aktiviteter för dig som student. 

Läs mer om Jönköping Studentkår. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster