JIBS Entrepreneurship Challenge

En gång om året arrangerar JIBS en studenttävling för att stimulera till kreativitet, entreprenörskap och tvärvetenskapligt tänkande. Tävlingen ska också främja laganda och samarbete mellan JUstudenter från främst Jönköping International Business School (JIBS) och Tekniska Högskolan (JTH).

Varje år bjuds ett nytt företag in för att ge studenterna ett verkligt fall från sin verksamhet att lösa. De tävlande lagen, som består av fyra studenter vardera, har sedan 24 timmar på sig att komma fram till en kreativ och inspirerande lösning och förbereda sig för att sälja in sin idé.

Lagen får presentera sina lösningar för en jury bestående av experter från näringslivet, företagsrepresentanter och personal på JU, som sedan utser de vinnande lagen. Den bästa lösningen belönas med en generös summa från prispotten.

Den populära tävlingen anordnas varje år av JIBS och Stiftelsen Aktiestinsen i samarbete med studenter från studentföreningen Entrepreneurship Academy vid JIBS.

Vinnande lag 2023

Vinnarna av JIBS Entrepreneurship Challenge 2023, från vänster: Musaab Mohamed Abdi, Aadil Binsaj, Olivia Lagerlöf, och Meltem Eray Musa. ”Vi ville våga vara lite galna”.

JIBS Entrepreneurship Challenge 2024

Årets tävling kommer att gå av stapeln den 15-17 april kl. 14-17 i B1033 på JIBS.

Tävlingen arrangeras av studentföreningen Entrepreneurship Academy på JIBS, vars uppdrag är att främja och stödja entreprenörskap bland studenter vid Jönköpings University. Deras vision är, att genom workshops, föreläsningar och evenemang, göra det möjligt för studenter att förvandla sina idéer till verklighet.

Program för Grand Final 2024 (17 april kl.14:00-17:00 i B1033 på JIBS)

  • JIBS studentförening (JSA) hälsar välkommen.
  • Årets företag presenterar sitt affärscase och deras förväntningar för studenterna.
  • Finalisterna presenterar sina pitcher inför juryn.
  • Intervjuer med finalisterna.
  • Juryn annonserar de vinnande lagen.
  • Några ord från det vinnande laget.
  • Grand Final slutar