Rekordnotering på IPSERA-konferensen vid Jönköping University

IPSERA-konferensen vid Jönköping University, 10-13 maj 2022.

Den 10-13 april hölls IPSERA-konferensen vid Jönköping University med 192 deltagare på plats och 65 online.

Rekordmånga doktorander kom till IPSERA-konferensen om inköp och supply chain management vid Jönköping University den 10-13 april. Eventet har fått mycket beröm från deltagarna.

Jenny Bäckstrand under IPSERA-konferensen på Jönköping University.

Jenny Bäckstrand, docent i logistik på Tekniska Högskolan, var värd för IPSERA-konferensen på Jönköping University.

Årets IPSERA-konferens hade temat ”Building Bridges” och anordnades av Tekniska Högskolan (JTH) och Jönköping International Business School (JIBS) vid Jönköping University.

Jenny Bäckstrand och Mohammad Eslami, docent i logistik på Tekniska Högskolan respektive universitetslektor på JIBS, var värdar för konferensen och tilldelas höga betyg för sina insatser av IPSERA:s ordförande Donna Marshall.

"Välkomnande atmosfär"

- De organiserade en helt otrolig serie med events under konferensen. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig när jag kom till Jönköping, men jag blev verkligen positivt överraskad. Jönköping University är ett modernt lärosäte med en varm och välkomnande atmosfär, säger hon.

192 personer deltog i konferensen på plats i Jönköping och 65 fanns med online. Av dem var 101 doktorander, vilket var nytt rekord för IPSERA.

- Jag tog del av flera av doktorandernas workshops under konferensen och såg hur passionerat de jobbade och hur innovativa deras arbeten var. De förstår verkligen forskning och hur de kan göra skillnad, säger Donna Marshall.

Donna Marshall, ordförande för IPSERA

Donna Marshall, ordförande för IPSERA, tycker att konferensen var väldigt lyckad och att det var en varm och välkomnande stämning på Jönköping University.

Doktorander berättade om sin forskning

Några av doktoranderna var Vanja Strand, Norge, och Jad El Bizri, Libanon, som är hemmahörande på Cardiff University i Wales respektive LUT University i Finland.

- Det var roligt att dela med mig av mina idéer och ta del av andras forskningsresultat under konferensen. En del av det kan jag säkert använda i min egen forskning, säger Jad El Biziri.

Det var första gången på tre år som IPSERA-nätverket kunde mötas fysiskt och enligt Vanja Strand var det givande att träffas ansikte mot ansikte och lära av andra.

"Inspirerande"

- Konferensen var väldigt välorganiserad. Det var hela tiden något att göra och jag har lärt mig mycket, så stort beröm till Jenny och Mohammad, säger Vanja Strand.

Julian Fox, Director Nature Programs på Tetra Pak, som ingick i en debattpanel under eventet upplevde det som inspirerande att få träffa IPSERA-nätverket.

- Det finns inte många konferenser om logistik och det är bra att ett så viktigt ämne lyfts fram i ljuset, säger han.

Läs mer om IPSERA-konferensen vid Jönköping University här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs vår artikel inför IPSERA-konferensen här

Doktorander på IPSERA-konferensen på Jönköping University.

Jad El Bizri, LUT University i Finland, och Vanja Strand, Cardiff University i Wales, var några av de många doktoranderna på konferensen.

Deltagare på IPSERA-konferensen på Jönköping University.

IPSERA-nätverket består av forskare och yrkesverksamma från hela världen, som jobbar för att utveckla kunskapen och förbättra kvaliteten inom inköp och supply chain management.

FAKTA IPSERA

IPSERA (International Purchasing & Supply Education & Research Association) är ett internationellt och multidisciplinärt nätverk med forskare och yrkesverksamma, som vill utveckla kunskapen om och förbättra kvaliteten inom inköp och supply chain management. IPSERA har fler än 300 medlemmar i 30 länder.

  • Universitetslektor, Docent
    Director of PhD Candidates
    Director of PhD Candidates
    Director of PhD Candidates
  • Jönköping International Business School
  • +46 36-10 1790
2022-04-29