Tuffa ekonomiska tider - hur påverkar det barns- och ungdomars vardag?

Det var nyligen barnkonventionens 2-årsdag som lag i Sverige. Forskaren Frida Lygnegård intervjuade i samband med det Maja Björkebäck, Hållbarhetsstrateg med fokus barnrätt och mänskliga rättigheter i Jönköpings kommun. Samtalet berörde hur tuffa tider i samhället påverkar barns- och ungdomars vardag och rättigheter.

Bild av Alexa från Pixabay

Frida Lygnegård

Den 20 november var det barnkonventionens dag. Barnkonventionen har nu varit lag i snart två år och i Sverige är i många aspekter ett land som kommit långt när det gäller barnrättsfrågor. Trots detta finns det mycket kvar att göra och i arbetet med detta behöver olika aktörer i samhället arbeta tillsammans för att synliggöra barns rättigheter.

Det är mycket som händer i Sverige och runt om i världen. Den nuvarande kärva ekonomiska situation som Sverige befinner sig i påverkar många och naturligtvis också barnen. Barnrättsfrågan inte får glömmas bort. Jag ställde tre frågor till Maja Björkebäck, Hållbarhetsstrateg med fokus barnrätt och mänskliga rättigheter i Jönköpings kommun.

Läs hela Frida Lygnegårds blogginlägg på Vertikals Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kontakta Frida Lygnegård

2022-12-02