Lilly Augustine STINT-stipendiat hösten 2022

Forskaren Lilly Augustine har fått ett stipendium från STINT, Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning, för att under höstterminen 2022 undervisa vid Ohio State University i USA.

Forskaren Lilly Augustine. Hon har långt brunt hår, en rutig blus och ser glad och trevlig ut.

Docent Lilly Augustine

Forskaren Lilly Augustine kommer under höstterminen 2022 att undervisa vid Institutionen för psykologi vid Ohio State University i USA. Som en av årets utvalda att delta i STINT:s Teaching Sabbatical-program, ska hon undervisa på en institution som har inriktning mot utvecklingspsykologi.

- Jag har precis inlett konversationerna med Ohio State University och psykologiinstitutionen där, berättar Lilly Augustine, som till vardags är docent i Funktion och samhälle (tidigare handikappvetenskap) vid Högskolan för lärande och kommunikation.

- Mitt fokus i undervisningen blir inte enbart Funktion och samhälle, men nära. Jag hoppas att jag får möjlighet att använda hela min bredd att hantera fungerande och hälsa, både för barn och ungdomar med och utan funktionsnedsättningar.

Röd logotyp för Ohio State University

Nyttigheter och lärdomar

STINT uppger att de fått in många bra och välmeriterade nomineringar inom ramen för programmet och även har genomfört flera viktiga och intressanta intervjuer. För Lilly Augustine väntar nu förberedelser i form av ett STINT-seminarium i Sverige, men även en planeringsresa till Ohio för att lägga upp riktlinjer inför vistelsen senare i år. Vad hoppas då stipendiaten själv på att få ut av det hela?

- Det jag hoppas att få ut av det hela, utöver perspektiv, är nya kontakter och nya sätt att lösa saker på. Genom att befinna sig i en annan kontext så ser man annorlunda på saker som tidigare var invanda. Då blir det lättare att skapa förändring där det behövs, även på hemmaplan. Jag vill komma på smartare sätt att göra saker på, avslutar hon.

För mer information om STINT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
För mer information om Lilly Augustine Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2022-01-13