Aktuellt inom CHILD

 • Kaffepengar till forskningen
  2018-06-18 Projektet "Delaktighet i vardagen vid funktionsnedsättningar" har erhållit 200 000 SEK från Linnéa & Josef Carlssons Stiftelse. Stiftelsens bakgrund härstammar från den kafferörelse som makarna Linnéa och Josef Carlsson drev i Helsingborg under namnet Kärnkaffe AB.
  Läs mer
 • Robust statistik och visualisering på årets sommarskola för forskare
  2018-06-14 Institutet för handikappvetenskap (IHV), vari CHILD ansvarar för barnforskningen, arangerar varje år en sommarskola för att höja kompetensen hos sina forskare. Här får vi en glimt av årets upplaga som handlar om robust statistik och visualisering. 
  Läs mer
 • Examensdags för internationella masterkursen "Interventions in Childhood"
  2018-06-08 I eftermiddag är det examensdags för studenterna i den 1- eller 2-åriga internationella masterkursen "Interventions in Childhood". Vi frågar en av studenterna, spanska Laura Ramos, hur det har varit och vad som väntar nu.
  Läs mer
 • JU är partner i ny forskarskola i specialpedagogik
  2018-06-05 Med medel från Vetenskapsrådet startar i september en ny forskarskola i specialpedagogik med inriktning mot tidiga insatser i förskolan och de första skolåren. Forskarskolan som ges vid Stockholms universitet är ett samarbete med Jönköping University, Karolinska institutet och Linköpings universitet, samt internationella samarbetspartners.
  Läs mer
 • Forskare inom Early Intervention på arbetsseminarium i Nashville, USA
  2018-06-05 Den här veckan är Eva Björck, Mats Granlund, Madeleine Sjöman och Frida Åström från CHILD-gruppen vid JU, samt CHILD-medlemmarna Lena Almqvist (Mälardalens högskola), och Alecia Samuels (University of Pretoria) på ett internationellt arbetsseminarium vid Vanderbilt University, Nashville, USA, för att tillsammans med forskningspartners från fem länder, arbeta med och jämföra förskoleobservationer. Här berättar doktorand Frida Åström;
  Läs mer

Sidan uppdaterad 2018-01-24


Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information