Simon gillar teknik och mänskliga möten

Simon blev röntgensjuksköterska för att kunna hjälpa andra.

Simon Grahn är 25 år och kommer från Staffanstorp. Efter studenten 2008 började han att arbeta som säljare. När han några år senare gjorde praktik på en röntgenklinik i Lund insåg han att han ville byta bana.

– Efter år inom säljbranschen kände jag att nej, nu vill jag arbeta med att hjälpa människor istället för att stjälpa dem. Känna att man kan göra något av värde för andra. En släkting som arbetade på sjukhuset i Jönköping rekommenderade Simon att söka till Jönköping University och nu läser Simon första året som Röntgensjuksköterska.

– Här är man mycket inriktad på den tekniska biten och det är en av anledningarna till att jag ville plugga här. Eftersom jag är intresserad av det tekniska så lockade det lite extra, det jobb man har ska ju vara roligt! Stämningen i klassen är han nöjd med.

– Det är ju lite pirrigt att flytta till en ny stad där man känner väldigt få personer. Men vi har verkligen kommit varandra nära i klassen och det är precis så roligt och socialt att plugga som jag trodde.

Praktiken som ingår i programmet uppskattar han särskilt mycket.

– Det är ju då man ser hur det fungerar i verkligheten. Jag tycker det är skönt att vi har mycket praktik, just för att få en möjlighet att använda det vi har lärt oss.


Sidan uppdaterad 2016-03-08

Studera på JU
Sidan uppdaterad 2014-10-30
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information