I Jönköping känner man alltid någon

Jag valde Strategic Entrepreneurship helt och hållet på magkänsla. Jag hade bestämt mig för ett annat program, och sedan, en timme innan ansökningstiden gick ut, tänkte jag: "Nej entreprenörskap skulle vara mer intressant". Och jag har inte ångrat mig en enda gång!

Jag gillar att vi får omsätta teorier i praktiken. Vi samarbetar med företag och försöker arbeta fram nya strategier åt dem. Vi måste komma på nya saker och testa våra egna affärsidéer, och jag lär mig så mycket av detta. Till exempel har jag insett att man behöver ett bra team. Det går inte att göra sånt här ensam, det är väldigt svårt. Om man bara läser kursböckerna kommer man inte att förstå hur svårt det är. Det är därför de praktiska aspekterna av programmet är så viktiga.

Att JIBS är så internationellt är verkligen bra. Jag lägger märke till människors olikheter nu, och ser dem som möjligheter. Det kommer att hjälpa mig i framtiden, eftersom man alltid kommer att behöva arbeta tillsammans med människor som har ett annat sätt att göra saker, och hitta en bra lösning.

Jönköping är inte en stor stad, men den är trevlig. Jag är från Berlin och jag ville verkligen bo ett tag på en mindre plats, där man inte är så anonym. Här känner man alltid någon. Det är en bra känsla.

Sidan uppdaterad 2016-03-08

Utbildning
Sidan uppdaterad 2015-01-15
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information