Se elevens utveckling - formativ bedömning i ditt klassrum, 2,5 hp

Målgrupp: Grundskola F-3, 4-6 och 7-9, Gymnasieskolan

Kontakt

Åsa Lundgren
asa.lundgren@ju.se
036 - 10 14 23

Oavsett vilka åldrar eller skolämnen man som lärare arbetar med behöver man kunskap kring bedömning. Formativ bedömning innefattar mycket av det som är själva kärnan i läraryrket — att leda sina elever framåt genom att hela tiden försöka förstå vad och hur de lär sig.

Den här kursen hämtar sina praktiska exempel från grundskolan. Även skolledare har stor nytta av att förstå vad bedömningsarbete handlar om, för att på bästa sätt kunna skapa en organisation som möjliggör arbete med formativ bedömning.

Kursinnehåll

  • Vad är formativ bedömning egentligen?
  • Nyckelstrategier för formativ bedömning
  • Hur får man eleverna att förstå vad som förväntas av dem?
  • Att skapa synliga tecken på lärande
  • Förhör eller klassrumssamtal?

Kursplan

Se elevens utveckling — formativ bedömning i ditt klassrum, 2,5 hpPDF F-3 & 4-6

Se elevens utveckling - formativ bedömning i ditt klassrum, 2,5 hp 7-9 och GyPDF

Lärare i kursen

Åsa Hirsh

Under Åsa Hirshs tolv år som lärare på högstadiet har hon många gånger funderat över bedömningens vad, hur, varför och när.

- Jag skrev min magisteruppsats parallellt med att jag arbetade som lärare, och den kom att handla om bedömning av elevtexter i svenska. Sedan var jag fast och blev så småningom doktorand inom bedömningsfältet!

Att läsa en kurs hos oss

Vi förser dig med distanskurser om 2,5 hp och du kan börja läsa inom en vecka från ansökningsdag. Efter att du har anmält dig till en kurs kommer allt material du behöver skickat till dig per post: kursguide, inloggningsuppgifter och kurslitteratur. All undervisning och examination sker sedan på distans, ett studiesätt som har många fördelar. Du bestämmer var och när du vill studera! Du har tillgång till allt digitalt studiematerial i två år efter att du har påbörjat en kurs.

En veckas studier

Kursen innebär sju arbetsdagar för dig som student. Kanske lägger du upp det som en halvdag i veckan, eller läser du några heldagar då och då. Upplägget för din kurs kommer alltid vara sex stycken inspelade lektioner på 45 min som kompletteras med läsanvisningar och två examinationer. Lektionerna innehåller alltifrån studioinspelade föreläsningar till intervjuer och reportage. Din sammanlagda studievecka kommer inte bara att innehålla teorier och aktuell forskning utan även inspiration och självutveckling!

Kursbevis

Efter avslutad kurs med godkänt resultat skickas kursbevis till din folkbokföringsadress.

Hur gör jag?

För att läsa en kurs behöver du ha arbetsgivarens (skolledarens/rektorns/förskolechefens) godkännande att köpa kursen. Distanskurser om 2,5 hp inriktar sig enbart mot dig som verksam lärare och kan inte säljas till enskilda individer. Det måste vara skolan som köper kursen eftersom den erbjuds som uppdragsutbildning.

Beställ kursen

Gör en beställning via det här formuläret

Kursen kostar 3.700 SEK per deltagare.
Kontakta oss om fler än 10 kurser önskas.

Sidan uppdaterad 2019-02-12

Kompetensutveckling / Uppdragsutbildning
Sidan uppdaterad 2017-11-22
*
*
*
*
*


Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information