Flippa ditt klassrum, 2,5 hp

Målgrupp: Grundskolan (F-9)

[Gymnasiekurs håller på att spelas in]

Kontakt

Åsa Lundgren
asa.lundgren@ju.se
036 - 10 14 23

Den här kursen hjälper dig med tänket att våga flippa ditt klassrum tillsammans med dina elever. Kursen ger dig konkreta exempel och redskap kring hur du som lärare kan flippa ditt klassrum inom olika ämnen. Det handlar inte bara om teknik, utan framför allt om den mentala flippen där du som lärare flippar ditt sätt att tänka och öppnar upp skolan för både elever och föräldrar.

Det är lätt att fastna i att bara ställa fram en dator som elever kan googla på, att arbeta efter modellen ett flippat klassrum botar detta arbetssätt och sträcker sig förbi klassrummets googledator.

Välkommen till en kurs som erbjuder en ny tankevärld!

Kursinnehåll

  • Vad är det flippade klassrummet?
  • Den mentala flippen
  • Att förhålla sig till IKT
  • Praktiska moment
  • Bloggen som redskap för lärande
  • Kritik och reaktioner mot det flippade klassrummet 

Kursplan

Flippa ditt klassrum 2,5 hpPDF

Lärare i kursen

Johan Bäcklund

Johan Bäcklund är universitetsadjunkt och doktorand i utbildningsvetenskap (inriktning IKT) vid Högskolan för lärande och kommunikation. Johan har även en bakgrund som grundskollärare i engelska och svenska för åk 7-9 och har varit IT-pedagog i Jönköpings kommun under flera år.

Karin Brånebäck

Karin är en av Nordens ledande lärare till det flippade klassrummet och har förutom sin välbesökta blogg kilskrift.blogspot.se även varit med och startat upp FlippKlipp och Facebookgruppen Flippa klassrummet som är en av de största pedagogiska grupperna på Facebook.

Att läsa en kurs hos oss

Vi förser dig med distanskurser om 2,5 hp och du kan börja läsa inom en vecka från ansökningsdag. Efter att du har anmält dig till en kurs kommer allt material du behöver skickat till dig per post: kursguide, inloggningsuppgifter och kurslitteratur. All undervisning och examination sker sedan på distans, ett studiesätt som har många fördelar. Du bestämmer var och när du vill studera! Du har tillgång till allt digitalt studiematerial i två år efter att du har påbörjat en kurs.

En veckas studier

Kursen innebär sju arbetsdagar för dig som student. Kanske lägger du upp det som en halvdag i veckan, eller läser du några heldagar då och då. Upplägget för din kurs kommer alltid vara sex stycken inspelade lektioner på 45 min som kompletteras med läsanvisningar och två examinationer. Lektionerna innehåller alltifrån studioinspelade föreläsningar till intervjuer och reportage. Din sammanlagda studievecka kommer inte bara att innehålla teorier och aktuell forskning utan även inspiration och självutveckling!

Kursbevis

Efter avslutad kurs med godkänt resultat skickas kursbevis till din folkbokföringsadress.

Hur gör jag?

För att läsa en kurs behöver du ha arbetsgivarens (skolledarens/rektorns/förskolechefens) godkännande att köpa kursen. Distanskurser om 2,5 hp inriktar sig enbart mot dig som verksam lärare och kan inte säljas till enskilda individer. Det måste vara skolan som köper kursen eftersom den erbjuds som uppdragsutbildning.

Beställ kursen

Gör en beställning via det här formuläret

Kursen kostar 3.700 SEK per deltagare.
Kontakta oss om fler än 10 kurser önskas.

Sidan uppdaterad 2019-02-12

Kompetensutveckling / Uppdragsutbildning
Sidan uppdaterad 2017-11-22
*
*
*
*
*


Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information