Boksamtal - en väg att stärka barns läsförståelse och läsintresse, 2,5 hp

Målgrupp: Grundskola 4-6

Kontakt

Åsa Lundgren
asa.lundgren@ju.se
036 - 10 14 23

Det är idag en utmaning att få barn att läsa böcker. Visst, de läser mycket på datorn och i mobiltelefonen, med det är ofta korta texter vilket gör att det är svårt att få en fördjupad läsförståelse. Den här kursen ger dig underlag för att kunna skapa en lässtrategi som inspirerar dina elever till att läsa böcker.

Släng ut bänkboken och gå vidare med din läsundervisning.

Boksamtal gör att läsningen både blir roligare och mer spännande. Om du följer upp dina elevers läsning med boksamtal, så hjälper du dem att få en djupare förståelse av texten. Har man en djup läsförståelse blir det garanterat roligare att läsa. Vem tycker det är kul att läsa något man inte förstår?

Kursinnehåll

  • Organiserade boksamtal
  • Läsmiljö och textanalys
  • Hur kan ett boksamtal gå till?
  • Fler sätt att samtala om böcker
  • Den unge läsaren
  • Några genrer och boktips

Kursplan

Boksamtal - en väg att stärka barns läsförståelse och läsintresse, 2,5 hpPDF

Lärare i kursen

Fredrik Ebefors

Fredrik har alltid har varit en läsare. Som barn läste han mycket böcker, allt från långserieböckerna Tvillingdeckarna till Tintin och Asterix. Idag har han alltid några böcker på gång.

Att läsa en kurs hos oss

Vi förser dig med distanskurser om 2,5 hp och du kan börja läsa inom en vecka från ansökningsdag. Efter att du har anmält dig till en kurs kommer allt material du behöver skickat till dig per post: kursguide, inloggningsuppgifter och kurslitteratur. All undervisning och examination sker sedan på distans, ett studiesätt som har många fördelar. Du bestämmer var och när du vill studera! Du har tillgång till allt digitalt studiematerial i två år efter att du har påbörjat en kurs.

Kursbevis

Efter avslutad kurs med godkänt resultat skickas kursbevis till din folkbokföringsadress

En veckas studier

Kursen innebär sju arbetsdagar för dig som student. Kanske lägger du upp det som en halvdag i veckan, eller läser du några heldagar då och då. Upplägget för din kurs kommer alltid vara sex stycken inspelade lektioner på 45 min som kompletteras med läsanvisningar och två examinationer. Lektionerna innehåller alltifrån studioinspelade föreläsningar till intervjuer och reportage. Din sammanlagda studievecka kommer inte bara att innehålla teorier och aktuell forskning utan även inspiration och självutveckling!

Hur gör jag?

För att läsa en kurs behöver du ha arbetsgivarens (skolledarens/rektorns/förskolechefens) godkännande att köpa kursen. Distanskurser om 2,5 hp inriktar sig enbart mot dig som verksam lärare och kan inte säljas till enskilda individer. Det måste vara skolan som köper kursen eftersom den erbjuds som uppdragsutbildning.

Beställ kursen

Gör en beställning via det här formuläret

Kursen kostar 3.700 SEK per deltagare.
Kontakta oss om fler än 10 kurser önskas.

Sidan uppdaterad 2019-02-12

Kompetensutveckling / Uppdragsutbildning
Sidan uppdaterad 2017-11-22
*
*
*
*
*


Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information