Autismliknande tillstånd - ett pedagogiskt dilemma, 2,5 hp

Målgrupp: Grundskola F-3 och 4-6, Särskola

Kontakt

Åsa Lundgren
asa.lundgren@ju.se
036 - 10 14 23

Du har säkert redan stött på några elever med autismliknande tillstånd. Kanske har du en i klassen just nu? En elev som gör att du behöver hitta andra möjligheter till lärande. Den här kursen ger dig de verktyg som behövs i det vardagliga skolarbetet där du möter elever i behov av särskilt stöd. Hur kan du anpassa klassrumsmiljön, material, uppgifter och information i mötet med dessa elever och vårdnadshavare?

Skolans verksamhet ska genomsyras av ett etiskt förhållningssätt i mötet med alla barn och ungdomar. Vad innebär då ett etiskt förhållningssätt i mötet med elever som har autismliknande tillstånd? Det är också en fråga som kommer att diskuteras.

Vid kursens slut kommer du att kunna dokumentera, reflektera och analysera pedagogiska svårigheter och möjligheter för delaktighet och lärande i ditt klassrum. Du kommer garanterat att bli säkrare i din yrkesroll i mötet med elever som har autismliknande tillstånd.

Kursinnehåll

  • Vad är autismliknande tillstånd?
  • Definitioner och orsaker.
  • Problemskapande beteende och dess konsekvenser.
  • Att tydliggöra lärandet.
  • Att förebygga svårigheter.
  • Intervjuer med forskare och verksamma lärare berättar om visar sin syn.

Kursplan

Autismliknande tillstånd​ - ett pedagogiskt dilemma, 2,5 hpPDF

Lärare i kursen

Ann-Katrin Swärd

Ann-Katrin Swärd började sin lärarbana som förskollärare och mötte många barn (och deras familjer) som var i behov av särskilt stöd. Idag arbetar hon som universitetslektor i specialpedagogik.

Att läsa en kurs hos oss

Vi förser dig med distanskurser om 2,5 hp och du kan börja läsa inom en vecka från ansökningsdag. Efter att du har anmält dig till en kurs kommer allt material du behöver skickat till dig per post: kursguide, inloggningsuppgifter och kurslitteratur. All undervisning och examination sker sedan på distans, ett studiesätt som har många fördelar. Du bestämmer var och när du vill studera! Du har tillgång till allt digitalt studiematerial i två år efter att du har påbörjat en kurs.

Kursbevis

Efter avslutad kurs med godkänt resultat skickas kursbevis till din folkbokföringsadress

En veckas studier

Kursen innebär sju arbetsdagar för dig som student. Kanske lägger du upp det som en halvdag i veckan, eller läser du några heldagar då och då. Upplägget för din kurs kommer alltid vara sex stycken inspelade lektioner på 45 min som kompletteras med läsanvisningar och två examinationer. Lektionerna innehåller alltifrån studioinspelade föreläsningar till intervjuer och reportage. Din sammanlagda studievecka kommer inte bara att innehålla teorier och aktuell forskning utan även inspiration och självutveckling!

Hur gör jag?

För att läsa en kurs behöver du ha arbetsgivarens (skolledarens/rektorns/förskolechefens) godkännande att köpa kursen. Distanskurser om 2,5 hp inriktar sig enbart mot dig som verksam lärare och kan inte säljas till enskilda individer. Det måste vara skolan som köper kursen eftersom den erbjuds som uppdragsutbildning.

Beställ kursen

Gör en beställning via det här formuläret

Kursen kostar 3.700 SEK per deltagare.
Kontakta oss om fler än 10 kurser önskas.

Sidan uppdaterad 2019-02-12

Kompetensutveckling / Uppdragsutbildning
Sidan uppdaterad 2017-11-22
*
*
*
*
*


Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information