Med kameran som redskap - foto och bildkommunikation, 2,5 hp

Målgrupp: 7-9

En systemkamera, en kompaktkamera och en mobilkamera. De har alla tre gemensamt att de kan fotografera. Den här kursen hjälper dig att leda undervisning inom foto och bildkommunikation där eleverna digitalt fotograferar med olika enheter.

Förutom att rent praktiskt kunna lösa bildundervisningen där elever arbetar med olika kameror, tar kursen också upp hur du kan diskutera och prata om fotografiska bilder med dina elever. Inte bara utifrån ett bildberättande perspektiv utan också utifrån lagar och etiska aspekter.

Att fotografera kan vara ett av de snabbaste sätten att berätta med hjälp av bild. Att digitalisera din bildundervisning med både mobilkameror systemkameror och kompaktkameror behöver inte vara svårt. Efter kursen kan du medvetet tillsammans med dina elever arbeta med kreativt bildskapande inom fotografi samt diskutera bilders utformning och budskap.

Kursinnehåll

  • Fotografering
  • Bildberättande
  • Bearbetning
  • Publicering och spridning
  • Bilddiskussion
  • Lagar och etik

Kursplan

Med kameran som redskap - foto och bildkommunikation 2,5 hpPDF

Lärare i kursen

Mattias Karlsson Sjöberg

För Mattias är foto det snabbaste sättet att uttrycka sig kreativt. Vid HLK har Mattias drivit två av Sveriges största distanskurser Digital bildbehandling 7,5 hp och Foto och visuell kommunikation 7,5 hp

Läs mer om Mattias Karlsson Sjöberg

Sidan uppdaterad 2014-05-11

2komma5
Sidan uppdaterad 2013-11-28
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information