Sport och idrott

Nå dina mål inom både sport och studier vid Jönköping University! Samtidigt som du studerar på Jönköping University kan du delta i mängder av olika idrottsaktiviter - från nybörjare till proffs. 

Du som utövar en idrott kan kombinera detta med högre studier, såväl om du utövar en idrott på elitnivå, på breddnivå eller genom vår specifika satsning inom rodd.

Något för alla

Hitta det träningsalternativ som får dig att må bra. På Jönköping University finns många möjligheter att forsätta med din idrott, oavsett vilken nivå du är på:

  • Gå med i en idrottsförening i Jönköpings kommun
  • Gå med i en idrottsförening via Studentkårens utskott Jönköping University Sports Association (JUSA)
  • Starta en egen förening i JUSA
  • Prova på nya idrotter genom JUSA eller hos någon av kommunens föreningar

Detta val passar dig som vill röra på dig och må bra.

Elitidrottsvänligt lärosäte

Jönköping University är ett Elitidrottsvänligt lärosäte. Det betyder att vi ger dig förutsättningar för att studera på högskolan och samtidigt fortsätta din elitsatsning. På Jönköping University får du en individuellt anpassad studieplan och stöd för att utvecklas inom din idrott.

Detta val passar dig som tävlar på nationella nivå eller i högsta serien. 

Rodd

Jönköping University Rowing Association (JURA) är ett samarbete mellan högskolan och Jönköpings roddsällskap.

Som student får du möjlighet att träna rodd med erfarna tränare, både inomhus och på Munksjön. Blir du roddbiten?

Du kan kvalificera dig för en plats i Jönköping Universitys roddlag och tävla mot andra lärosäten, nationella som internationella.

Detta alternativ passar dig som vill testa på rodd.

E-sport

JUSTICE är Studentkårens e-sportförening vars mål är att sätta Jönköping University på e-sportkartan genom att ta fram duktiga spelare och utveckla dem genom träningar och tävlingar. Världens största digitala festival DreamHack anordnas dessutom i Jönköping.

Detta val passar dig som vill tävla inom e-sport.

Campus arena

Välkommen till Campus Arena - Jönköping Universitys egen friskvårdsanläggning!

Den stora sporthallen används på dagarna till idrottsundervisning, större föreläsningar och evenemang. På kvällarna anordnar Studentkårens idrottsförening JSIF sportaktiviteter för sina medlemmar.

I Campus Arena finns ett gym med högskolans studenter och personal som främsta målgrupp. Gymmet drivs av Nordic Wellness som är en av Sveriges största friskvårdskedjor. De erbjuder träning i en fräsch miljö med utsikt över Munksjön och det senaste utbudet inom gruppträning, gym och funktionell träning.

Sidan uppdaterad 2019-03-26

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information