student

Vilket program har du sökt?

Välj program för att få information om upprop, kurser och schema

Leta boende

Det kommer säkert inte som en överraskning att det kan vara svårt att få tag på studentboende. Som student finns det flera olika typer av boenden. Läs mer om boende här.

Studentkåren hälsar dig välkommen

Jönköpings Studentkår arbetar för ökad studiekvalitet och ökat studentinflytande. Vid sidan av studierna arrangerar vi en massa aktiviteter. Kolla in vad som händer här. Här hittar du även vår studentguide våren 2018.

Studievägledning

Har du frågor om dina studier eller ditt program kan du kontakta studievägledningen. Du hittar all kontaktinformation här.

Grattis till platsen!

Läs vårt utskick här.PDF

Registrera dig

Glöm inte att registrera dig. Läs mer. Har du frågor om registrering kontakta utbildningsadministrationen.

Andra urvalet

27 december kommer besked om du blivit antagen i andra urvalet.

Närvara på uppropet

Uppropet är obligatoriskt. Om du inte kan delta måste du meddela din frånvaro till utbildningsadministrationen

Checklista

  1. Tacka ja till din plats senast 19 december

För att behålla din plats är det viktigt att du tackar ja via antagning.se — senast 19 december kl. 24.00. Om du har antagits i andra urvalet tackar du ja genom att närvara på uppropet. Om du inte är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud. Följ instruktionerna på Mina sidor på antagning.se

  1. Leta boende

Leta bostad så fort du blivit antagen. Skapa ett konto på www.studbo.se som är en marknadsplats för studentbostäder i Jönköping. Det kan även löna sig att ringa runt till de olika hyresvärdarna eller sätta in en annons. Läs mer om boende.

  1. Ansök om studiemedel

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

  1. Registrera dig på utbildningen (använd registreringskortet)

För att få delta i undervisningen och skriva tentamen måste du registrera dig som studerande vid Jönköping University i början av varje termin. Registrera dig och skapa ett användarkonto, som ger dig tillgång till högskolans nätverk, Office365 och lärplattformen PingPong.

  1. Delta på det obligatoriska uppropet!

Uppropet är obligatoriskt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, riskerar du att förlora din plats. Om du inte kan delta vid uppropet måste du meddela din frånvaro till utbildningsadministrationen och registrera dig via webben innan uppropet för att behålla din plats.

  1. Betala kåravgiften

Vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i studentkåren. Därför är det viktigt att du betalar kåravgiften.

  1. Kolla in ditt schema

När du väljer ditt program i programväljaren här ovanför får du en länk direkt till ditt schema. Du hittar även ditt schema på ju.se/schema

  • Terminstider

Här hittar du terminstider och datum för våren 2018 och hösten 2018