student

Jobbportalen

Jönköping University har en ny Jobbportal i samarbete med Job Teaser. 

JobTeaser tillhandahåller en ny och modern plattform för att erbjuda de bästa möjligheterna till dig som student. Du registrerar dig enkelt härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med ditt JU-login för att ta del av erbjudanden och mycket mer.

Vår gamla Jobbportal kommer vara synlig här nedan under en övergångsperiod och stängs ner 31 mars.

Just nu pågår underhåll at jobbportalen. Allting bör se bra ut igen under förmiddagen.

Jönköpings Kommun

Sommarjobb Rehabassistent


Hos oss erbjuds du ett spännande, varierande och utvecklande arbete inom hälso- och sjukvårdsfunktionens verksamheter. Vi söker dig som studerar till fysioterapeut eller arbetsterapeut eller annan lämplig utbildning och som vill arbeta i något av våra hälso- och sjukvårdsteam.

Vilka är vi?
Vi är 450 medarbetare som ansvarar för hälso-och sjukvårdsinsatser i enskilt hem och på äldreboende och korttidsenheter. Hälso- och sjukvårdsfunktionen i Jönköpings kommun är uppdelat i 11 team och ett hemtem. 9 av teamen ansvarar för geografiska områden och 2 team har specialinriktning med specifika målgrupper. Teamen arbetar tvärprofessionellt, vilket innebär att fysioterapeut/sjukgymnast, specialistsjuksköterska/sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut samt rehabassistent har ett mycket nära samarbete. Du anställs i något av våra hälso- och sjukvårdsteam och i början av din anställning erbjuds du en introduktion som är anpassad efter dina kunskaper och erfarenheter.

Vad innebär arbetet som rehabassistent?
Som rehabassistent i hälso- och sjukvården arbetar du tillsammans med sjukgymnaster/fysioterapeuter eller arbetsterapeuter och ansvarar för rehabilitering av personer som bor i ordinära eller särskilda boenden, korttids- och rehabenheter samt dagrehabilitering. I vårt arbete utgår vi från medborgarens egen förmåga och resurser för att främja hälsa och självständighet.

Du planerar ditt dagliga arbete tillsammans med sjukgymnast/fysioterapeut eller arbetsterapeut, arbetsuppgifterna kan bestå av behandlingar, lämnar ut tekniska hjälpmedel, utföra träningsprogram för att träna funktion och förmåga i en given situation. Det kan också bestå i att handleda och utbildar närstående/hemtjänst-/omvårdnadspersonal om hur de kan stötta vid träningen. Hälso- och sjukvården arbetar till stor del preventivt, d v s att vi försöker se risker i hemmiljön och på så vis kunna förebygga dessa.

Bonus till semestervikarier
Arbetar du 8 veckor eller längre får du bonus utöver din ordinarie lön. Bonusen blir högre ju fler veckor du arbetar i sommar.

Vem söker vi?
Arbetet som rehabassistent är en utmärkt möjlighet för dig som studerar till fysioterapeut eller arbetsterapeut att skapa värdefulla erfarenheter inför framtiden. Du är även välkommen att söka om du har annan vidareutbildning inom rehabilitering eller hälsa. Har du tidigare erfarenhet av vård- och omsorgsarbete är det positivt, men vi tror att med nyfikenhet och vilja kommer man långt.

Övrigt
Vi ser gärna att du arbetar under båda semesterperioderna. Vi kan erbjuda dig att arbeta heltid måndag till fredag hela sommaren. Urval, intervjuer och tillsättningar sker löpande under ansökningstiden.

Tycker du att ett sommarjobb hos oss låter spännande? Skicka då in ansökan redan idag!
Vill du ha mer information om sommarjobbet höra av dig till kontaktpersonen nedan.

Upplysningar
Enhetschef Ann-Christine Roos: 036-10 76 23, ann-christine.roos1@jonkoping.se
Enhetschef Frank Hammer 036-10 36 36, frank.hammer@jonnkoping.se

Följ Hälso & sjukvårdsfunktionen på Instagram: jkpg_halsosjukvard

Kontakt

Sista ansökan
2020-03-29

Period som uppdraget avser
2020-06-01 - 2020-08-30


Företag/Organisation
Jönköpings Kommun

Kategori
Sommarjobb

Område/bransch

  • Vård/Medicin

Fackhögskolor

  • Hälsohögskolan