KK-stiftelsen

Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling, KK-stiftelsen, är högskolornas forskningsfinansiär med uppdrag att stärka Sveriges konkurrenskraft.

KK-stiftelsen finansierar forskning och kompetensutveckling vid Sveriges nya universitet och högskolor samt vid specialhögskolorna.

Stiftelsens målsättning är bland annat att lärosätena ska bygga internationellt konkurrenskraftiga forskningsmiljöer, arbeta långsiktigt kring strategisk profilering och öka samarbetet mellan akademi, näringsliv och institut. Stiftelsens program kännetecknas därför av långsiktighet och krav på samproduktion med näringslivet.

Du kan läsa mer om KK-stiftelsen på deras webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

KK-miljöer

SPARK är en så kallad KK-miljö. Det är det mest omfattande av KK-stiftelsens program för forskning och kompetensutveckling och syftar till att utveckla forskningsprofilerade och samproducerande lärosäten. Samproduktion med näringslivet är en viktig grundbult i programmet, eftersom det har visat sig leda till ny kunskap och kompetens, nya produkter, metoder och processer samt effektivare verksamhet.

Den forskning som bedrivs inom en KK-miljö ska ha en viss inriktning – en forskningsprofil – och målet är att skapa en internationellt konkurrenskraftig forskningsmiljö inom denna profil.

Sedan tidigare deltar följande tre lärosäten i programmet: Högskolan i Skövde, Högskolan i Halmstad och Mittuniversitetet.

Du kan läsa mer om KK-miljöer på KK-stiftelsens  webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2017-05-08

Näringsliv och samhälle
Sidan uppdaterad 2016-09-07
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information