Nyhetsarkiv

 • Ett steg framåt för framtidens lättmetall

  2017-12-13
  Magnesium är en lättmetall på frammarsch. Men än kvarstår många utmaningar som behöver lösas för att metallen ska bli användbar på bred front. Med sin doktorsavhandling om en av de vanligaste magnesiumlegeringarna ger Hoda Dini vid Tekniska Högskolan, Jönköping University, ett värdefullt bidrag till kunskapen om magnesium.
  Läs mer
 • Hedersdoktor Carl-Axel Petri har avlidit

  2017-12-12
  Carl-Axel Petri, som bland annat varit Sveriges justitieminister, avled den 3 december, 88 år gammal.
  Läs mer
 • Olika uppfattningar om Journalen via nätet

  2017-12-12
  Enligt Vision e-hälsa 2025 ska Sverige bli bäst i värden på e-hälsa. I en ny doktorsavhandling från Jönköping International Business School beskriver Sofie Wass hur e-hälsa upplevs av patienter och hälso- och sjukvårdspersonal och vilka förutsättningar som krävs för att lyckas med e-hälsoinnovationer.
  Läs mer
 • Andra ljuset tänds

  2017-12-08
  Del två i vår julkalender handlar om barns delaktighet. Två doktorander berättar om sin forskning i ämnet.

  Läs mer
 • Två vernissager på Jönköping University

  2017-12-05
  Två vernissager hålls i Tekniska högskolans huvudentré den 12 och 15 december. Under det första utställningstillfället ställer 14 utbytesstudenter från programmet Byggnadsutformning med arkitektur ut sina projektarbeten från kursen Project Work. Under den andra utställningen visar studenter från programmet Produktutveckling och design upp motorsågsprototyper framtagna under kursen Produktutveckling.
  Läs mer
 • Årets JUlkalender är här

  2017-12-01
  Varje fredag i december tänder vi ett kunskapens ljus och släpper en video där två forskare samtalar om ett spännande ämne.

  Läs mer

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information