Nyhetsarkiv

 • Lärarstudenter handleder gymnasieelever

  2020-01-23
  Tre studenter som läser ämneslärarprogrammet på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) vid Jönköping University nappade på en annons från Sandagymnasiet i Jönköping. Det var Carin Rosjö, rektor på Sandagymnasiet, som stod som avsändare där de sökte lärarstudenter som vill stödja i handledning av gymnasiearbeten som elever på Samhällsvetenskapliga programmet arbetar med.
  Läs mer
 • Premiär för vårens Offentliga föreläsningsserie

  2020-01-21
  Torsdag den 23 januari startar vårens offentliga föreläsningsserie på Jönköping University, då allmänheten kostnadsfritt kan ta del av populärvetenskapliga föreläsningar av forskare kopplade till högskolan.
  Läs mer
 • Bildspel från vårens avslutningshögtider

  2020-01-17
  Stort grattis till alla studenter som nu avslutat sina studier vid Högskolan för lärande och kommunikation och Hälsohögskolan. Vi önskar er stort lycka till i framtiden! 
  Läs mer
 • JTH-studenter tog fram modell av vattenfri toalett

  2020-01-16
  Studenter från bland annat Tekniska Högskolan i Jönköping deltog i höstas i ett internationellt projekt där de tog fram en modell av en vattenfri toalett till människor i fattigdom.- De överträffade våra förväntningar, säger Mikael Billsund, vd för Värnamoföretaget Separett.
  Läs mer
 • Cirka 57 miljoner kronor till sju Yh-utbildningar på JU

  2020-01-10
  Jönköping University (JU) får cirka 57 miljoner kronor till sju yrkeshögskoleutbildningar, meddelar Myndigheten för Yrkeshögskolan.- Vi är mycket stolta, säger Mats Kihlman, ansvarig för yrkeshögskoleutbildningarna på Jönköping University.
  Läs mer
 • Nytt samarbete mellan Jönköping University och North Park University i Chicago

  2020-01-09
  Jönköping University Enterprise (JUE) och North Park University (NPU), Chicago, USA, har ingått ett samarbetsavtal angående Pathway-program.
  Läs mer
 • Brister i sjukvården bidragande orsak till suicid

  2020-01-08
  I en ny studie har forskare vid Hälsohögskolan, Jönköping University och Lunds universitet undersökt alla suicidfall som anmäldes enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) under 2015. Resultaten visar att brister i sjukvården anses ha varit en bidragande faktor i 55% av fallen.
  Läs mer
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information