Nyhetsarkiv

 • Studenter från Produktutveckling med möbeldesign ställer ut Bergman-möbler i Paris

  2018-10-18
  Den 19 oktober öppnar Institut Suedois i Paris en stor hyllningsutställning till Ingmar Bergman som är en del i ”Ingmar Bergman 100-years”. Studenter ifrån programmet Produktutveckling med Möbeldesign har bjudits in för att ställa ut Bergman-inspirerade designmöbler.
  Läs mer
 • Studenter från JU lyser upp Alingsås

  2018-10-18
  Sexton studenter från ljusdesignprogrammet vid Tekniska Högskolan har deltagit i en av världens största belysningsworkshoppar som hålls på allmänna platser. Studenterna arbetade sida vid sida med professionella ljusdesigners från hela världen för att skapa en fem veckor lång utställning av ljusinstallationer i Alingsås i sydvästra Sverige.
  Läs mer
 • 28 miljoner kronor till Hälsohögskolan i forskningspengar från Forte

  2018-10-05
  Under veckan har Forte beviljat över 28 miljoner kronor till två olika forskningsprojekt vid Hälsohögskolan. 1,6 miljoner till Ida Karlsson, postdoktor vid Institutet för gerontologi, och över 26 miljoner till Sofia Kjellströms projekt vid Jönköping Academy för att utveckla samskapande av hälsa, vård och omsorg.
  Läs mer
 • Inspirerande dag om ingenjörsyrket för studievägledare

  2018-10-03
  Fredagen den 28 september anordnades en inspirationsdag för studievägledare från högstadiet och gymnasiet för att locka framförallt tjejer till ingenjörsyrket, arrangerat av en samverkansgrupp med regionala företag och Tekniska Högskolan, Jönköping University.
  Läs mer
 • Jönköping University stöttar Årets unga ledande kvinna

  2018-10-01
  För fjärde året i rad ska Årets unga ledande kvinna utses, en satsning för att på sikt bidra till att fler kvinnor återfinns på ledande positioner. Jönköping University stöttar projektet och vår rektor Agneta Marell sitter med i juryn.
  Läs mer

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information