Karriärmässan Nextstep


Studerandeföreningen vid Jönköping International Business School (JIBS) arrangerar varje år en internationell karriärmässa – Nextstep. Mässan riktar sig till studenter inom företagsekonomi, nationalekonomi och informatik, och syftar till att skapa kontakt mellan studenter och företag för att därigenom skapa rekryterings- och affärsmöjligheter.

Vad är Nextstep?

Nextstep är den årliga karriärmässan vid JIBS som arrangerats av och för studenter sedan 1994. Kärnan i Nextstep är en utställning där lokala, nationella och internationella företag deltar för att presentera sina verksamheter och knyta kontakt med kompetenta och begåvade studenter.

Du hittar mer information på Nextsteps egen webbplats.

Nextstep är ett unikt tillfälle för studenterna att nätverka med potentiella arbetsgivare och hitta framtida karriärmöjligheter. Parallellt med utställningen har de också möjlighet till enskilda samtal med företagsrepresentanter. Dessa samtal är mycket uppskattade, eftersom de ger studenterna en chans att presentera sig själva och sina ambitioner på ett mer ingående sätt.

Utöver detta innefattar Nextstep också föreläsningar och workshops, och evenemanget avslutas med en stor bankett. Hela Nextstep är skapat för och av JIBS-studenter, och du är välkommen att delta!

Varför Nextstep?

“Nextstep strävar efter att vara den mest professionella och välorganiserade karriärmässan i Sverige. Mässan ska återspegla den internationella och entreprenöriella andan hos JIBS, och alla medverkande företag ska känna att det här är ett rekryteringsevent av högsta klass.”

Nextstep utgör en viktig länk mellan studenter och företag, och ger dem möjlighet att interagera och skapa relationer med varandra. Fokus ligger på att studenterna ska hitta vägar till framtida anställning, men mässan är också ett bra tillfälle att hitta praktik och traineetjänster, eller deltidsjobb under studietiden.

Kombinationen av kvalitet och internationalisering gör Nextstep till en unik karriärmässa och ett utmärkt forum för att träffa framtida medarbetare. I 2016 års mässa deltog mer än 60 företag, och över 50 enskilda samtal bokades mellan jobbsökande studenter och potentiella arbetsgivare.

Nextstep-teamet

Alla studenter på JIBS är välkomna att delta i och planera mässan tillsammans med andra studenter. Genom att vara med och organisera projekt som Nextstep får studenterna värdefulla erfarenheter. De får också använda och utveckla sina färdigheter inom till exempel projektledning, långsiktig projektorganisation, entreprenörskap, effektiv kommunikation, nätverkande och att hantera skillnader i organisationskulturer.

Nextstep drivs av starkt motiverade JIBS-studenter, som använder sina erfarenheter från utbildningen för att strukturera och styra detta storskaliga projekt. Nextstep inbjuder ambitiösa studenter att delta och på så sätt få omsätta teori i praktik.

Sidan uppdaterad 2017-07-11

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information