Pingpong

 

Introduktion till Pingpong för studenter öppnas i nytt fönster(video)öppnas i nytt fönster


Personal hittar information om Pingpong på intranätetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och guider
i hjälpaktivitetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Pingpong.

 

Canvas blir JU:s nya lärplattform och PingPong avvecklas. Se nyhet på studentwebben.

Pingpong är högskolans webbaserade lärplattform.

I Pingpong kan du interagera med dina lärare och andra studenter, komma åt kursmaterial, ladda upp inlämningar med mera.

Att logga in i Pingpong

För att logga in i Pingpong använder du ditt JU-konto och tillhörande lösenord, dvs samma som du använder för att logga in på datorer här på skolan. Var noga med att skilja på detta lösenord och det kursspecifika lösenord som du får av kursansvarig i samband med kursstart.

Dina kurser i Pingpong

Alla kurser har en egen kursaktivitet i Pingpong som du behöver lägga till dig som deltagare i.

Lägga till sig på kurs

Under menyn Aktiviteter> Katalog hittar du alla kurser för den aktuella perioden. Leta upp de kurser du är registrerad på och klicka Starta för att lägga till dig som deltagare. I samband med kursstart lämnar kursansvarig ut kurslösenordet du måste ange. När du lagt till dig som deltagare i en kurs hittar du den fortsättningsvis bland Mina aktiviteter.

Avaktivera sig från kurs

Om du lagt till dig på en kurs av misstag kan du själv avaktivera dig från kursen via Mina aktiviteter. Klicka på informationssymbolen framför kursnamnet och sen på knappen "Avaktivera mig från...".

Popup-inställningar

Flera av Pingpongs verktyg, såsom PIM, Anteckningar och fönstret för att ange kurslösenord, öppnas i egna fönster, s.k. popup-fönster. Om popup-fönster är blockerade kan dessa verktyg inte användas. Kontrollera att din webbläsare inte blockerar popup från http://pingpong.hj.se.

Pingpong Mobile

Pingpong finns även som mobil-app för Android och iOS.

Sidan uppdaterad 2020-06-16