Teams

Teams är en plattform för chatt, möten, anteckningar och dokument på arbetsplatsen. Teams är integrerat med Microsoft Office och Skype och kan även integreras med produkter från andra leverantörer.

Vanliga frågorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (extern länk)

Videoguider från Addskills Onlinelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Starta en interaktiv demo av Teamslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (extern länk)

Olika typer av Teamlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (extern länk)

Microsoft Teams Help Centerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (extern länk)

Guide konvertera Office 365 Group till ett TeamPDF

Att tänka på vid konvertering av Office 365 Group till ett Team

När man konverterar en Office 365 Group till ett Team behålls alla filer och mappar samt eventuella OneNote-anteckningsböcker etc. Däremot visas de inte från start i det nya Teamet. För att komma åt detta material krävs en viss manuell hantering.

Filer

Teams lagrar dokument och filer mappar som döps efter respektive kanal i Teams. Vid skapandet av ett Teams finns endast mappen General. Det innebär att alla filer behöver flyttas så att de blir enkelt synliga i Teams.

OneNote

Det enklaste sättet är att gå till Teams och välja en lämplig kanal, klicka på ”+” tecknet och skapa en ny flik. Du får då ett antal valmöjligheter och välj då OneNote. Skapa en ny anteckningsbok med ett lämpligt namn. Kopiera eller flytta därefter sidorna från den gamla anteckningsboken i Groups till den nya i Teams.

Planner

Det enklaste sättet är att gå till Teams och välja en lämplig kanal, klicka på ”+” tecknet och skapa en ny flik. Klicka på Planner och välj ”Use an existing plan”. Välj den med Office 365-gruppens namn.

 

Sidan uppdaterad 2019-05-17

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information