Dawsonera

I Dawsonera hittar du e-böcker inom en rad olika ämnesområden

Under fliken "eBook Catalogue" finns en lista över vilka e-böcker som är tillgängliga för användare från Jönköping University. Du kan även söka bland Dawsoneras övriga e-böcker och läsa dessa under en begränsad tid.

Du kan både läsa e-böckerna direkt online och ladda ner och läsa dem offline. Väljer du att läsa online öppnas boken direkt på skärmen i PDF-format och det finns en rad funktioner att tillgå. Du kan söka i boken och göra anteckningar. De sparas och finns kvar när du återvänder till Dawsonera vid ett senare tillfälle. Du kan också spara dina favoritböcker till "My Account". 

Du kan ladda ned en e-bok till din dator och mobila enhet som PDF-fil och välja att ha boken upp till tre dagar. Det går inte att göra anteckningar, kopiera eller skriva ut från en nedladdad e-bok.

Använder du en Mac-dator, iPad eller iPhone måste du välja att öppna den nedladdade e-boken i Adobe Reader.

De flesta av böckerna i Dawsonera kan läsas av flera personer samtidigt, men några titlar kan bara läsas av 1-3 personer åt gången. Om en bok är upptagen kan du ställa dig i kö och via mail bli meddelad när det är din tur att läsa boken.

Sidan uppdaterad 2020-05-18